Rusya'dan güzel haber var

Yandex: Rusların Türkiye tatil aramalarında yüzde 32 artış var

Rusya'dan güzel haber var

 Yandex Reklam Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maksim Grishakov, Türkiye’nin Rus turistler için en popüler tatil bölgeleri arasında yer almaya devam ettiğini söyledi. 

banner111
Yandex'te yapılan tatil aramaları analizlerine göre Türkiye'nin yeniden ivme kazandığının görüldüğünü ifade eden Maksim Grishakov, ''Ekim 2016'da seyahat kategorisinde Türkiye için yapılan aramalarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artış var. Türkiye 2016’da Tunus ve Yunanistan’ı geride bırakarak en çok aranan tatil bölgesi oldu. Analizde Rus turistlerin Türkiye’de en sevdiği tatil yöresinin Kemer olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Rusya’nın turizm pazarına ayna tutan bir analiz yaptıklarını ifade eden Maksim Grishakov, şu noktaların altını çizdi: 

''TÜRKİYE ARAMALARINDA YÜZDE 32 ARTIŞ VAR''

''Türkiye 2015’te Yandex’te en çok aranan tatil bölgeleri arasında çok büyük bir farkla birinci sıradaydı. 2016’ta belli bir azalma görülse de kısa süre önce yeniden olumlu gelişmeler oldu. Rusların Yandex’te tatil amaçlı yaptığı aramaları analiz ettiğimizde, Türkiye’ye olan ilginin ivme kazandığını gördük. Ekim 2016'da seyahat kategorisinde Türkiye için yapılan aramalarda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında artış var. Türkiye 2016’da Tunus ve Yunanistan’ı geride bırakarak en çok aranan tatil bölgesi oldu.''

Yaptığımız analizde Rus turistlerin Türkiye’de en sevdiği tatil yöresinin Kemer olduğu ortaya çıktı. Kemer’i, Side ve Marmaris takip ediyor.''

''İNTERNET REKLAMCILIĞI YÜKSELİŞTE''

Rusya’daki reklam pazarı hakkında da bilgiler veren Maksim Grishakov, dijitalleşmenin etkisiyle internet reklamcılığının hızla geliştiğini belirtti. Grishakov, “Rusya pazarında internet reklamcılığı televizyon reklamcılığını yakalamak üzere. İnternetin reklam pastasından aldığı pay yüzde 38’in üzerine çıktı. Televizyon yüzde 41 oranında pay alıyor. Yakında bu oranlar eşitlenecek gibi görünüyor” dedi.

''TÜRKİYE-RUSYA ARASINDAKİ TURİZM POTANSİYELİNE ODAKLANDIK''

Maksim Grishakov, turizmcilere Yandex’in gelişmiş reklamcılık çözümlerini kullanarak müşterilere ulaşma çağrısı yapan Grishakov, “Rusya ve Türkiye arasında büyük bir turizm potansiyeli var. Biz Yandex olarak bu potansiyele odaklanan reklamcılık çözümleri geliştirmeye devam ediyoruz. Hem Rus hem de Türk turizm şirketleri Yandex ile işbirliği yaparak kampanyalarını en verimli şekilde duyurabilirler. Yandex, Türkiye’de de her geçen gün daha çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Türkiye pazarında performans reklamları alanında tercih edilen en efektif mecralardan biri olacağımıza inancımız tam.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83