RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE UMUT

Rusya'nın uçak krizinin ardından Türkiye’ye karşı aldığı bir dizi ekonomik yaptırımlardan muaf olmak için başvuran Rus şirketlerinin listesi, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından Rusya hükümetine sunuldu.

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE UMUT

 Rus TASS ajansına açıklama yapan Ekonomik Kalkınma Bakanı Yardımcısı Aleksey Likaçev, sunulan listede aralarında Sberbank’ın da bulunduğu yüzlerce şirket olduğunu söyledi. Liste, yaptırımlara rağmen Türklerle iş yapmak isteyen şirketler yer alıyor. 

banner111
'KARARI KURUL VERECEK'  

TürkRus.com'da yer alan habere göre, Lihaçev, değerlendirme kapsamında yüzlerce kontratın bulunduğunu, bunlar arasından en büyüklerinden bazılarının Sberbank’ın kontratları olduğunu hatırlattı. Likaçev, “Yüzlerce başvuru oldu. Karar vermek Bakanlar Kurulu’nun konusu” dedi.  

YENİ ŞİRKETLER DE EKLENEBİLİR  

Rusya hükümeti, 1 Ocak'tan itibaren inşaat sektöründe Türk şirketleri ile Rusya'da yönetimleri Türk vatandaşlarına ait şirketlerine faaliyet yasağı getirirmişti. Konuya yakın çevreler, yeni listenin özellikle Türk inşaat şirketlerini yakından ilgilendirdiğini, sözleşmesi yapılmış ve kredisi temin edilmiş pek çok inşaat kontratının suya düşmemesi için bazı esneklikler olabileceğini vurguluyor. Bu arada bazı kaynaklar, yaptırım ve yasak kararlarının sadece Türk değil, onlarla iş yapan Rus şirketleri açısından da sıkıntılar yarattığını, Türk işçi çalıştırma yasağının dışında tutulan istisnai 53 şirkete yeni bazı şirketlerin de eklenebileceği beklentisini dile getiriyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 11:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83