Sili ,”Turizmde Alanya ve bölgeye olan talep artacak”

2018 sezonunu ve gelecek sezondan beklentileri hakkında açıklamada bulunan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, son dönemde turizmdeki Gazipaşa atağını da değerlendirdi. Turizmdeki Gazipaşa atağının Alanya açısından risk olmadığını belirten Sili, “Gazipaşa’nın turizmde gelişmesi bölgeye olan talebi arttırır” dedi.

Sili ,”Turizmde Alanya ve bölgeye olan talep artacak”

Geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazipaşa'ya otel yapılamamasının önündeki son engel olan 1000-5000’lik koruma amaçlı imar planı değişikliğinin yılbaşına kadar onaylanacağı sözünü aldığını belirten Gazipaşa Belediye başkanı Dr. Adli Çelik, Çelik Koru Sahil Projesi için de yılsonuna kadar hibe desteği almayı başardı.

“ALANYA’YA FAZLASIYLA KATKI SAĞLAYACAK”

banner111

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik’in turizmdeki bu atağının Alanya’ya etkilerini değerlendiren ALTİD Başkanı Şili, “Gazipaşa’nın turizm açısında ve diğer faktörlerde şimdiki durumundan her zaman bir adım ileriye gitmesi bölge halkı olarak bizleri çok mutlu eder. Gazipaşa turizmindeki olumlu ataklar Alanya turizmini etkilemez. Ancak oradaki gelişim turizmin ön planda tutulmasıyla olursa hem Gazipaşa hem de bölge halkı için daha olumlu olur. Gazipaşa’da büyük kitleler yerine daha ufak üniteler yapılmalı. Kararlaştırılan her proje doğaya saygılı bir şekilde hayata geçirilmeli. Gazipaşa turizminin gelişmesiyle birlikte bölgeye talep artacak. Bu durum da Alanya’ya fazlasıyla katkı sağlayacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2018, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83