SYEDRA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR

Syedra Antik Kenti kazı çalışma başkanı Doç. Dr. Birol Can ve ekibi, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret ederek Syedra Antik Kentinin ilk sezon yüzey araştırma sonuç raporunu sundu.

SYEDRA ANTİK KENTİ TURİZME AÇILIYOR


Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in, Doç. Dr. Birol Can ve ekibini kabulünde,  Alanya için son derece önemli bir kültür ve turizm varlığı olan Syedra Antik Kenti’nin yüzey araştırmaları değerlendirildi. Yüzey araştırmaları için 2016 yılında da çalışmalara devam edilerek bitirilmesine karar verildi.

KAYMAKAM TANRISEVEN “SYEDRA’YI TURİZMLE BULUŞTURALIM”

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı konuşmada şunları kaydetti; Syedra’nın yürüyüş yolları ile ilgili Kaymakamlığımızca yapılan çalışmalar devam ediyor. Syedra’yı kültür turizmine açmak için gayret ediyoruz. Çalışmaların bitiminde yerli ve yabancı turistler Syedra’yı gezebilecekler. Alanya Kalesi bizim için önemli ancak Syedra’da yakınlığı ve ulaşım açısında büyük bir önem arz ediyor. Bu yıl Syedra’nın yüzey araştırmalarını bitirelim ve Syedra’yı turizmle buluşturalım. Deniz kum var ama Syedra Antik Kenti gibi, Alanya Kalesi gibi daha birçok tarihi kentimiz var. Özelikle kültür turizmi içinde birtakım çalışmalar yapmamız gerekir. Bizler size gereken desteği elimizden geldiği kadar veririz. Syedra’yı turizme kazandırdığımız zaman bundan turizmcilerde vatandaşta faydalanacak onun için Alanya’daki sivil toplum kuruluşlarının da harekâta geçirerek onlarında desteğini alabiliriz.  Kaymakamlık olarak her türlü desteği vereceğiz.” 

DOÇ. DR. BİROL CAN’DAN KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR 

Syedra Antik Kentinin 2015 dönem ilk sezon yüzey araştırma sonuç raporunu hazırlayan Doç. Dr. Birol Can, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e sunarak yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. 
Doç. Dr. Birol Can konuşmasında, “Sayın kaymakamım bizim çalışmalarımız da her zaman sizin desteğinizi gördük. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz ve desteğinizin devam etmesini istiyoruz. Çünkü sizin desteğiniz çok önemli. Biz bu yıl yeni bir ekip oluşturduk ve bu ekip ile birlikte bu yılda yüzey araştırma çalışmalarına devam edeceğiz ve önümüzdeki yıl kazı çalışmasına başlayacağız” dedi.

BU YIL SYEDRA ÜCRETSİZ GEZİLECEK

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı 2016 yılı turizm sezonu için kültür ve turizm varlıklarını ziyaret ve gezi ücretini belirledi. Bu çerçevede Syedra Antik Kenti bu yılki turizm sezonunda ücretsiz olarak gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 17:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83