BAKANIN SON TURİZM RAPORU

İspanya’nın başkenti Madrid’de Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün ‘Güvenlik ve Turizm’ konulu yüksek düzeyli toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, burada basına yaptığı açıklamada Türkiye aleyhine sistematik bir algı operasyonu düzenlendiğini belirtti.

BAKANIN SON TURİZM RAPORU

 Toplantıda 'Türkiye riskli ülke' algısını kırmak için görüşmeler yaptıklarını ifade eden Ünal, “Hollanda Utrech fuarıyla başlayan ve özellikle Avrupa’daki tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle yaptığımız temaslar sürecinde geçtiğimiz günlerde Frankfurt’ta yine Alman tur operatörleri ve sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Dün yine Madrid’deki FİTUR fuarında tur operatörleri ve sektör temsilcilere ile bir araya geldik.'' dedi.

banner111
86 ÜLKENİN TURİZM BAKANLARI KATILDI
 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün ‘Güvenlik ve Turizm konulu toplantısına 86 ülkeden yüksek düzeyde katılım sağlandığına işaret eden Mahir Ünal, toplantılarda Türkiye'nin turizm alanında önümüzdeki sürece dair görüşlerini aktardıklarını kaydetti. Ünal, ''Sultanahmet patlaması ile birlikte Türkiye aleyhine oluşan güvenlik açısından riskli ülke olduğu algısını kırmak için görüşmeler yaptık.'' değerlendirmesini yaptı.

''Türkiye’de yaşanılan terör saldırısının her ülkenin yaşanabileceğini belirten Ünal, ''Fransa terörle mücadele sürecinde yaşadığı sorunların etkisini nasıl telafi ettiyse Türkiye de bu yaşanılan terör saldırısının etkilerini tabi ki kısa bir sürede telafi edebilecek güçtedir.” şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE ALEYHİNE SİSTEMATİK ALGI OPERASYONU YAPILIYOR''
 
Özellikle son iki yıldan beri Türkiye aleyhine sürdürülen sistematik bir algı kampanyası olduğunu iddia eden Mahir Ünal, ''Son iki yılda hatta gezi olaylarından sonra başlayan ve Türkiye’nin içinden yürütülen, dünya kamuoyuna dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız.'' dedi.

''TURİZM BİR YAPTIRIM UNSURU OLARAK KULLANILMAMALI''
 
Dünyanın çeşitli ülkelerinden turizm bakanları ile yaptıkları toplantılarda turizmin uluslararası ilişkilerdeki yapıcı etkisinin altının çizildiğini söyleyen Mahir Ünal, ''Uluslararası ilişkilerde ülkelerin zaman zaman krizler yaşayabileceği ama bu krizlerde turizmin bir yaptırım unsuru olarak kullanılmaması gerekliliğinin de altı çizildi.'' bilgisini paylaştı.

''DTÖ İLE DAHA ÇOK İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ''
 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ile bir araya geleceklerini kaydeden Ünal, ''Türkiye’nin özellikle son on yılda turizm alanında çok ciddi bir atağı söz konusu. Çünkü biz şu anda turist alan ülkeler sıralamasında altıncı sıradayız. Türkiye çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip ve bunu geliştirmek istiyor. Dolayısıyla bundan sonra Dünya Turizm Örgütü ile daha çok işbirliği içinde olacağız.'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 10:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83