TURİZME DOĞA ETKİSİ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili “Deniz, kum ve güneş üçlemesi dışında Alanya'mızın tarihi ve doğal güzelliklerinin de vatandaşlarımız tarafından daha fazla bilinmesini ve yurt dışında da tanınırlığının arttırılmasını hedefliyoruz” dedi.

TURİZME DOĞA ETKİSİ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) aldığı hibeyle hayata geçirdiği üçüncü proje olan Alanya Doğa Sporları Projesi'nin haritaları yerleşik yabancıların, uzun süreli tatil tercih edenlerin,trekking ve oryantiring gruplarının büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Proje kapsamında bastırılan haritalar ALTİD’ten ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

banner111
“GÜZERGAHLARDA TABELALAR VAR”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “Oluşan talep doğrultusunda ve BAKA desteğiyle yürüyüş, bisiklet ve cip güzergahlarından oluşan toplam 31 parkur belirledik. En kısa mesafenin 4 buçuk, en uzun mesafenin 30 kilometreyi bulduğu bu parkurların yeraldığıGPS uyumlu doğa sporları haritasını alan çalışmalarıyla hazırlattık ve bu güzergahlarabilgi ve yönlendirme tabelaları yerleştirdik. Yerleşik veya tatilci, yerli veya yabancıdoğayla iç içe olmayı seven gruplar bu haritalara büyük ilgi gösteriyor.Deniz, kum ve güneş üçlemesi dışında Alanya'mızın tarihi ve doğal güzelliklerinin de vatandaşlarımız tarafından daha fazla bilinmesini ve yurt dışında da tanınırlığının arttırılmasını hedefliyoruz. Parkurların tamamının yürünebilmesi en az 30 gün sürüyor" diye konuştu.

FİNLANDİYALILAR KEŞFE ÇIKIYOR

Ailesiyle dört yıldır Alanya’da yerleşik yaşayan Finlandiyalı Marja LeenaKostiainen, Finlandiyalılardan oluşan amatör doğa yürüyüş gruplarının olduğunu, hiçbir teknolojik cihaz kullanmadan ALTİD Doğa Sporları Haritası’yla ve proje kapsamında güzergahlara yerleştirilen yön ve bilgilendirme levhalarıyla Alanya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfe çıktıklarını söyledi. Yılın 6 ayını Alanya’da, diğer 6 ayını da Finlandiya’da geçirdiğini belirten Kostiainen, “Finlandiya’da trekking ve kapalı veya açık alanlarda yapılan oryantiring sporu çok popüler. ALTİD tarafından yapılan bu projeyle Alanya’da büyük bir boşluk dolduruldu. Bu konuda yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

DİJİTAL FORMAT İNTERNETTE

Ayrıca proje kapsamında oluşturulan trekking haritasının GPS uyumlu dijital formatı ücretsiz olarak www.alanyanature.com sitesinden temin edilebilir.ALTİD’in Alanya Doğa Sporları Projesi dışındaki diğer iki projesi “Alanya’da Dalga Sörflü Günler” ve “Alanya Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi” başlıklarından oluşuyor.





Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83