İMAM HATİP LİSESİ ÇALIŞMALARI HIZLANIYOR

Mimarisi, sosyal tesisleri ve ismi ile Türkiye’nin en özel okullarından biri olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi’nde (İHL) çalışmalar hız kazanıyor.

İMAM HATİP LİSESİ ÇALIŞMALARI HIZLANIYOR
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yapma Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin himayesinde inşa edilen okulu ziyaret etti. Kepez ilçesinin Kültür Mahallesi’nde, belediyenin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği araziye yapılan İHL’si, Selçuklu mimarisi, pansiyon binası, sosyal tesisleri ve hafız öğrencilere yönelik olması özellikleri ile Türkiye’nin en özel okullarından biri olmaya hazırlanıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kayıtları alınmaya başlayan okulun küçük tadilat işlemlerinin ardından hizmete gireceği müjdesini verdi.
KAYITLAR ALINMAYA BAŞLANDI
Başkan Hakan Tütüncü, Antalya’ya kazandırılmasında büyük emeği olduğu ve İmam Hatip okullarının manevi kurucusu olan Mahmud Celaleddin Ökten’in isminin verilmesini sağladığı İHL, ilk öğrencilerine kavuşmak için gün sayıyor. Ön kayıtlarını almaya başlayan lise, yurt ve eğitim binası, spor salonları ve kütüphaneleriyle dikkat çeken sayılı okullardan biri olmaya hazırlanıyor. Lisenin Selçuklu mimarisinde yapılan tasarımı estetik açıdan hayranlık uyandırıyor.
Tütüncü, yapımıyla yakından ilgilendiği ve inşaatını birçok kez ziyaret ettiği Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi ziyaretinde son eksikleri tespit ederek bürokratlarını görevlendirdi. Okulun eğitime başlaması için son eksiklerin giderilmesini amaçladıklarını ifade eden Başkan, “İmam Hatip okullarının manevi mimari olan Mahmud Celaleddin Ökten Hoca’mızın hatırasına yaraşır bir eser inşa ettik. Burası bizim en önemli hayallerimizden birisiydi. İyi bir dini eğitim ve bunun yanında dünyevi ilimlerle donanımlı bir okulu Kepez’e kavuşturmak vardı. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Okulun son eksikleri tamamlanacak ve bu eğitim yılı içerisinde öğrenciler burada eğitim görmeye başlayacaklar. Mimarisiyle, yapı kalitesiyle, çevre düzenlemesiyle, modern görünümü olan, geleneksel mimariden de izler taşıyan bu okulun Kepez’e bir ışık olacağını düşünüyorum.”
Hafız öğrencilere özel bir okul olan Kepez Mahmud Celaleddin Ökten İHL’si, Kepez Belediyesinin, Kültür Mahallesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis ettiği 8,5 dönümlük arazi üzerine inşa edildi. Yaklaşık maliyeti 15 milyon lira olan okulun ve pansiyon binasının mimari projesi, Selçuklu mimarisinden esinlenerek hazırlandı. 24 derslikten oluşan ve 600 öğrenci kapasiteli okulda, spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, kütüphane ve 400 kişilik pansiyon bölümü ve 650 metrekarelik çok amaçlı salonu bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83