'HİZMET ÜRETİP, BORÇ ÖDEDİK'

Alanya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuna, Kanal A’da katıldığı canlı yayında Başkan Yücel için “Parti değiştirmez” dedi. Tuna, belediye hizmet binasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi.

'HİZMET ÜRETİP, BORÇ ÖDEDİK'
ALANYA Belediyesi saray değil hizmet binası yapacak’ diyen Alanya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tuna, Alanya Belediyesi’nin hizmet üreten, borçlarını ödeyen, borç sorunu olmayan bir belediye olduğunu söyledi.  Tuna, Kasım ayı meclis toplantısında gündeme gelen 30 milyon kredi ve kredinin kullanılacağı belediye binasıyla ilgili eleştirilere canlı yayında cevap verdi. Tuna, Kanal A'da konuk olduğu Gaye Coşkun ile Haberin Manşeti programında siyasi gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’in "2019’da Alanya Belediyesi’ni alacağız" sözüne Tuna “Başkan erken konuşmuş" yorumunu yaptı. Tuna “Bizim açımızdan böyle bir risk yok. Sınavını 30 Mart 2014'de yaşadık, o zaman da 2-3 parti idik. Fark kapandı ve iktidara biz geldik. Şimdi bu durumda da aynı şey söz konusu olur diye düşünüyorum, çünkü biz iyi niyetle, halisane duygularla hizmet etmeye devam ediyoruz. Halk en iyi seçimi yapar, kimsenin şüphesi olmasın. Biz halkın önüne hizmet etmiş olarak çıkarsak, seçmenin tercihinden hiç endişe duymam."

 'İLKELİ BİR DURUŞU VAR'

Tuna "Belediye Başkanı Adem Murat Yücel parti değiştirecek mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Adem Murat Yücel’in ilkeli bir duruşu olduğunu gördüm. Bu konuda her türlü zorluğa göğüs gerip, parti değiştirmeyeceğini gözlemledim. Ne de bu konuda başka bir siyasi partiyle temas halinde olduğuyla ilgili başka kanallardan bilgi geldi. Bu tür davranan siyasilerin sonunu biliyoruz. Seçmen hangi partide görmek isterse belediye başkanını o partiden seçer. Alanya Belediye Başkanı bunu bizden daha iyi görecek bir kişi. Adem Bey’in yakınındaki biri olarak buna ihtimal vermiyorum."

'BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA DEĞİL'

Tuna, Alanya Belediyesi’nin borçlu bir belediye gibi gösterilmek istendiğine işaret ettiği açıklamasında şunları söyledi: “Alanya Belediyesi borç batağında değil. Bu yanlış bir algıdır. Kapanan 17 belediye Alanya’da toplandı ve bunlardan da gelen borçlarla biz 60 milyon TL borçla işe başladık. Borcumuz 28 milyon TL'ye düştü. Hem hizmet ürettik, hem borç ödedik. Çok başarılı bir sistemdi bu, hem hizmet yapacaksınız, hem borç azaltacaksınız. 17 belediye kapandı, 17 belediyenin borçları Alanya Belediyesi'ne intikal etti. Alanya kamuoyu rahat olsun, Alanya Belediyesi borç batağında değil."  

'KENT MEYDANI UNUTULMAMALI'

Mustafa Tuna, Kasım meclisinde tartışma konusu olan belediye binasıyla ilgili “Saray mı, bina mı yapacaksınız?” sorusuna “Biz saray değil belediye hizmet binası yapacağız” yanıtını verdi. Tuna, projenin asıl öneminin daha ileride yapılacak kent meydanı olduğunu belirterek “Alanya Belediyesi basit bir belediye değil. Bugün Antalya ve İstanbul büyükşehir belediyeleri de kendilerine bina yapıyor. Bu ihtiyaç olmasa, başkanlar bu yatırımı yapar mı? Alanya’nın olmazsa olmazı tüm hizmetlerin toplandığı bir belediye binası. Ayrıca bu projeyi sadece belediye binası olarak göremeyiz. Mevcut binanın yerine yapılacak kent meydanı düzenlemesi için bu binanın kalkması önemli. Alanya’da belediye binasını taşıma konusu yeni değil, son iki seçimdir konuşuluyor” dedi. Mustafa Tuna, yeni bir belediye binasına ihtiyaç olduğunu da “O kadar zorluk çekiyoruz ki, neredeyse başkanın koridoru bile kapandı” diyerek vurguladı.

 'HEDEFİMİZ 2017'DE TAŞINMAK'

Projenin maliyetinin açıklanmamasıyla ilgili eleştiriye ise Tuna, “Belediye projeyi hazırlar, ihaleye çıkartır, en iyi fiyatı veren yapar binayı. Şimdiden maliyet açıklayıp ihaleye gölge düşürmek istemiyoruz. Kredi almak istedik çünkü parası hazır bir işi en iyi fiyata, en kısa zamanda yaptırırsınız. Hedefimiz 2017 yılında yeni binaya taşınmak" diye konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83