MURATPAŞA’DA ‘MUSTAFA KEMAL’İN YOLU’ SERGİSİ

Muratpaşa Belediyesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünün 77. Yılı anısına, ‘Mustafa Kemal’in Yolu’ adlı özel bir sergi açtı.

MURATPAŞA’DA ‘MUSTAFA KEMAL’İN YOLU’ SERGİSİ
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77. yılında, Muratpaşa Belediyesi’nce özel etkinliklerle anılıyor. Muratpaşa Belediyesi, Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi işbirliği ile ‘Mustafa Kemal’in Yolu’ adlı sergiyi ziyarete açtı. Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi arşivinden yararlanılarak hazırlanan sergi, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Cephaneci ve Ahmet Muhtar Kızıltan tarafından ziyarete açıldı.

30 KASIMA KADAR AÇIK KALACAK

Muratpaşa Belediyesi hizmet binası fuayesinde açılan sergi de; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı zaman ve mekanlarla çekilmiş fotoğraflarının biraraya getirildiği panolar ziyaretçileri bekliyor. Panolarda; dönemsel olarak ayrılmış olan Atatürk’ün doğumundan aramızdan ayrılışına kadar geçen sürede çekilen fotoğrafları yer alıyor. Sergide; panoların yanı sıra Atatürk’ün aramızdan ayrılışının kamuoyuna duyurulduğu yerli gazetelerin sayfaları ile yabancı basın organlarının kupürleri bulunuyor. Sergi 30 Kasım’a kadar açık kalacak.

CEPHANECİ, ‘ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm halkların ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Cephaneci; “Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyen Atamız; aramızdan ayrılışının 77. yılında coğrafyamızın en çok ihtiyacı olan barış, kardeşlik arayanlara ışık tutuyor. Bize düşen görev; Atamızı, sadece anmak değil, başta Cumhuriyetimiz olmak üzere tüm eserlerini gelecek kuşaklara taşıma kararlılığını göstermek ve bu yönde yorulmadan çalışmaktır” dedi.

KIZILTAN, ‘SEVGİNİN SOMUT HALİ’

‘Mustafa Kemal’in Yolu’ sergisini, Atatürk’e duyulan ‘Sevginin somut hali’ diye yorumlayan Kızıltan, tüm Antalyalılara, sergiyi ziyaret etmeleri için davette bulundu. Muratpaşa Belediyesi’nce gerçekleştirilen 10 Kasım özel etkinliğine Dr. Sadık Özen de katıldı. Özen; ‘Atatürk’e Borcumuz’, ‘Cumhuriyet İçin Can Verenler 2. Şehit Tabip Yüzbaşı Daniş Bey’ ve ‘Milliyetsiz Aydınlar’ adlı kitaplarını imzalayıp, ziyaretçilere armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83