YABANCI GELİNLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Türkçe kurslarına 10 ayrı ülkeden kursiyerler katılıyor.

YABANCI GELİNLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR
Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkçe Kursuna devam eden çoğunluğunu Türk ile evlenerek Manavgat’ta yerleşmiş yabancıların oluşturduğu yerleşik yabancılar kahvaltıda bir araya geldiler. Manavgat’ta yerleşik yabancılara yönelik seviye A1 ve seviye A2 olarak 2 ayrı modül programından oluşan Türkçe öğretme kursu açtıklarını belirten Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Adem Yılmaz, "Bir Milleti tanıma yolunda en önemli etkenlerden bir tanesi ve en önemlisi o milletin dilini öğrenmektir. Biz de bu kurslar aracılığı ile bizimle birlikte yaşamaya başlayan yabancı menşeli insanların Türkçeyi öğrenmek ile beraber artık kültürümüzü de tanıma ve öğrenme fırsatı bulduklarına inanıyoruz. Dilimizi öğrenmeye başladıktan itibaren üzüntülerimizi, sevinçlerimizi, geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi de yavaş yavaş öğreniyorlar. Şu ana kadar açmış olduğumuz yabancılara Türkçe öğretme kurslarımızın tamamını Side bölgesinde vermekteyiz” dedi.

TÜRKÇE ÖĞRENME KURSLARINA 10 AYRI ÜLKEDEN KURSİYER KATILIYOR

Sarılar Mahallesi'nde Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) ile işbirliği halinde yeni bir yabancılara Türkçe kursu programı başlatacaklarını belirten Yılmaz, “Sarılar bölgesinde de yerleşik bulunan yabancıların Side bölgesinde ki kurslara gitmesine gerek kalmayacak. Sarılar bölgesinde yaşayan yerleşik yabancılara yerinde hizmet götürmeyi amaçladık. Kursiyerlerimiz arasında, Rus, Ukrayna, Belçika, Hollanda, Suriye, Tayland, Tayvan, İtalya ve Almanya gibi değişik ülkelerden kursiyerlerimiz var. Biz kursumuzda bu farklı dilleri konuşan ayrı kültürlere sahip olan insanları Türkçe ortak paydasında bir araya getiriyor, aralarında ortak bir dil oluşmasına imkan veriyoruz" diye konuştu.
Kursiyerler arasında bulunan ve Türk ile evlendikten sonra Manavgat’a yerleşen Tayvanlı Chan Işıklı, "Ben Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Türkçe öğrenme kursuna günlük yaşantımda Türklerle, komşularımla yada alış veriş yaparken daha iyi anlaşabilmek için katıldım. Katıldığım kursun çok yararını gördüm. Bu kursa girdim gireli insanlara derdimi sorunumu, isteğimi daha iyi anlatabiliyorum" dedi.
Hollandalı İris Peters Acartürk ise Türkçe kursuna katılmasındaki önemli nedenin bir Türk ile evli olması ve çevresindeki insanlarla Türkçe konuşması gerektiği olduğunu belirterek, “Mesela taksiye binerken, alış veriş yaparken, pazara çıkarken Türkçe konuşmak gerekli yoksa çok zorluk çekiyoruz. onun için Türkçe öğrenmek istedim” dedi.

Türk erkek arkadaşıyla birlikte olmak için 6 hafta önce Manavgat’a geldiğini belirten Belçikalı Claire Verschaeren, “Manavgat'a turist olarak geldim. Şimdi hala tatildeyim gelecek yıl buraya temelli taşınmayı düşünüyorum. Gelecek yıl Türk erkek arkadaşımla evleneceğiz. Burada market, taksi yada pazar alışverişinde Türkçe konuşamıyorum. Zorluk çekiyorum o yüzden bu kursa katıldım. Ben burada pastaneleri çok sevdim. Bu kursa katılmamda en büyük etken burada 28 yıldır yaşayan Liva diye bir Belçikalı arkadaşım var bu kursa katılmamı o önerdi. Ben bu kursa katıldığımdan dolayı çok memnunum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83