AHEP'E REKOR TALEP

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi 2016-2017 tercih döneminde öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kontenjanının %95'den fazlasını dolduran AHEP, ek yerleştirmelerle kontenjanının tamamını doldurmayı hedefliyor.

AHEP'E REKOR TALEP

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nde (AHEP) basın toplantısı düzenlediler. Düzenlenen basın toplantısında, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi öğrenci kayıtları, Üniversitenin faaliyetleri, geleceği konularında bilgi verildi. 

banner111
'ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞME ORANI %95’TİR

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısının açılış konuşmasını ve Üniversite hakkında bilgilendirmeyi Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın yaptı. Rektör Sayın, “Üniversitemize yerleşme oranı %95’tir. 2016 – 2017 Eğitim ve Öğretim döneminde, geçmiş dönemlere göre daha başarılı bir çalışma sergiliyoruz. İnşaat ve mimarlık bölümüne 50 kontenjan için 46 kayıt gerçekleşmiş, Turizm için ise 40 kontenjan için 36 kayıt yapılmıştır. Üniversitemizde 3 yeni bölüm açılarak hizmet vermeye başlamıştır. İç Mimarlık, Animasyon ve Reklamcılık ve İletişim Bölümleri bu yıl içerisinde öğrenci kayıt işlemlerine başlayacaktır. Yüksek lisans bölümünde de Mimarlık Tezli ayrıca Gastronomi Bölümü de öğrenci alacaktır. 

"YABANCI ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ AHEP"

Rektör Prof. Dr. Erol Sayın bu yıl yabancı öğrencilerinde AHEP'i tercih ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ayrıca yabancı öğrenciler ile ilgili yaptığımız çalışmalarla geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl daha çok yabancı öğrenci Üniversitemize kayıt yaptırmıştır. En iyi Gastronomi Bölümü, Üniversitemiz bünyesinde mevcuttur. Belediyemizle koordineli olarak yaptığımız çalışmalarda, Gastronomi alanında en iyi eğitimi Üniversitemiz vermektedir. Başta Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere Üniversitemize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın Üniversitenin yerleşkesi ve önümüzdeki dönemdeki yapacakları çalışmalar hakkında da detaylı bilgi verdi.


"ÜNİVERSİTEMİZİN BORCU BULUNMAMAKTADIR"

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın’ın Üniversite’nin durumu hakkında bilgi verdikten sonra, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşma yaptı. Başkan Yücel, “Kamuoyunda Üniversite ile ilgili bir takım olumlu ve olumsuz haberler çıkıyor. Bu olumsuz haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Doğru kaynaktan bilgiler alınmasında yarar var. Üniversiteler Alanya'mız için çok önemli bir değer arz ediyor. AHEP Üniversitesi de kendi bünyesinde açılan 3 tane bölümüyle birlikte Alanya'ya çok büyük katkı sağlayacaktır. Üniversitemizin herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Gerekli bütün ödemeler yapılmıştır" dedi.

"ALANYA DÜNYANIN EN GÜZEL ÖĞRENCİ ŞEHRİ"

Başkan Yücel konuşmalarına şöyle devam etti: "AHEP Üniversitesi dünyanın en güzel yerinde bulunan Alanya'nın en güzel üniversitesidir. Öğrencileri Alanya'ya ve AHEP Üniversitesine davet ediyoruz. Üniversitenin bu noktaya gelmesinde katkı sağlayan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"ALANYA ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK"

Alanya HEP Üniversitenin dimdik yoluna devam ettiğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya'yı bir üniversite şehri haline getireceğiz" dedi.

Göreve başlarken koyduğu hedeflerden bir tanesinin Alanya’nın üniversite kenti haline getirilmesi olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları söyledi: "Bugün Alanya'da; Devlet Üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve vakıf üniversitesi olan Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi olmak üzere 2 tane Üniversite hizmet veriyor. Türkiye'de 2 üniversitesi olan tek ilçe Alanya'dır. AHEP Üniversitesi ekonomik sorunlarını çözerek dimdik sorunsuz bir şekilde yoluna devam ediyor. AHEP Üniversitemizin kalkınması ve gelişmesi için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kaymakamlığın ötesinde AHEP için tüm gayretlerimiz ve bütün imkanlarımızı seferber ederek çalıştık. Alanya'yı bir Üniversite şehri haline getirmek için elbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz."

"AHEP GELİŞİYOR VE BÜYÜYOR"

Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: "AHEP Üniversitesi bu yıl İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Animasyon ve Grafik Tasarımı, Reklamcılık ve İletişim Tasarımı Lisans alanlarında 3 tane bölüme YÖK onay verdi. Bu yıl içerisinde öğrenci kayıt işlemleri yapılabilecek. Lisans eğitimine ilaveten 2 Yüksek Lisans Bölümüne de  bu yıl içerisinde öğrenci kayıtları alacağız.Ayrıca Mimarlık Fakültemiz kurulmuştur. Böylece Sanat ve Tasarım, Turizm Fakülteleriyle birlikte 3 fakülte, 2 enstitümüz olmuştur. Bunun yanı sıra uzaktan eğitim ve sürekli eğitim merkezleri kurulmuştur. Böylece mevcut olan Sanat Tasarım, Turizm Fakülteleri ile birlikte 3 Fakülte, 2 enstitümüz ve 2 eğitim merkezimiz faaliyete devam etmektedir. AHEP Üniversitesi daha da güçlenerek sorunlarını da aşarak daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor." 


"ÖĞRENCİLER EMİN ELLERDE"

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A.Yekta Saraç, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve AHEP Mütevelli Heyeti üyelerinin de üniversiteye çok büyük katkıları olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasını şöyle sürdürdü:  "AHEP, Vakıf Üniversiteleri arasında öğrenciler tarafından en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu. AHEP'i tercih eden öğrenciler için elimizden gelen yardım ve desteği yapacağız. Üniversitemiz için elbirliği ile çalışacağız. Çocuklarını Alanya'ya gönderen velilerin içleri rahat olsun. Alanya güvenilir bir kent. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Üniversitemiz çocuklarınıza sahip çıkacağız."

"BÖLGENİN EN MODERN GIDA ANALİZ LABORATUARI KURULDU"

Tanrıseven sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca Kaymakamlığımız ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün AHEP Üniversitesi ile gerçekleştirdiği iş birliği sonucunda Alanya civarındaki gıda işletmelerinin ürün katma değerlerini arttırmak, gıda güvenliğini arttırıcı ARGE çalışmalarını geliştirmek için  "Gıda Analiz Laboratuarı" kuruldu. BAKA'nın desteği ile bir milyon TL. maliyet ile kurulan  Laboratuar Alanya'ya gerek tarım sektörüne gerek otelciler ve restaurant işletmecilerine de hizmet verecek. Gıda Analiz Laboratuarı Alanya'nın yanı sıra civar İlçelere de hizmet verecek kapasiteye sahip." 

GIDA ANALİZ LABORATUARI VE GASTRO MUTFAĞI TANITILDI

Basın toplantısının ardından Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın basın mensupları ile birlikte Gıda Analiz Laboratuarı ve Gastro Mutfağı'nı gezdiler. Gıda Analiz Laboratuarı bölüm başkanı Yrd. Doç. Zelal Polat tarafından Gıda Analiz Laboratuarı hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Laboratuar basın mensupları tarafından çok büyük beğeni kazandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 17:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83