YENİ REKTÖRDEN JET İNCELEME

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile birlikte kampüs alanı yapılması planlanan arazide inceleme yaptı.

YENİ REKTÖRDEN JET İNCELEME
26 Nisan 2014 tarihinde değiştirilen 6831 sayılı Orman Kanununun 17. maddesine göre Devlet Üniversiteleri ve YURT-KUR'a orman sayılan alanlardan bedelli izin verilerek yer tahsisi imkanı sağlamıştı.

Alternatif kampüs alanı için Cikcilli’nin kuzeyinde yaklaşık 1000 dönüm ormanlık alanın Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yer tespiti yapıldı ve yetkililere önerildi. Üniversiteyle birlikte izin-tahsis çalışmaları başladı. Çalışmalar yeni Üniversitemnin resmi olarak kurulmasıyla hız kazandı.

ALAKÜ'nün çiçeği burnunda rektörü Ahmet Pınarbaşı yeni üniversitenin yapılacağı alanı incelemeye çıktı. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkcı'da Pınarbaşı'na eşlik ederek bilgi verdi. Yıkıcı, "Tahsisi sağlandığında bu mevki Üniversite kampüs alanı için ideal bir yer; şehre çok yakın bir noktada olması, alan genişlemesine açık olması ve konum itibariyle yetkiler tarafından takdir ve ilgi gördü. Devlet ormanı vasfındaki bu arazinin en kısa sürede tahsisin sağlanması ve yerin üniversitemize kazandırılması için üzerimize ve kurumumuza düşen görevi yerine getireceğiz. Yeni kurulan Alanya Üniversitemizin hızlı gelişmesinin önünde en önemli kısıtlayıcı faktör olan geniş kampüs alanı sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83