ALTSO üyelerine yapılandırma fırsatı

ALTSO üyelerine yapılandırma fırsatı

TBMM'de kabul edilen kamuya ait olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun kapsamında ALTSO üyeleri de 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarını yapılandırabilecek. 

banner111

Geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarının tamamı af çerçevesinde yer alıyor ve sadece anapara ödemesi yapılacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kamuya ait olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların aidat borçları, bunlara ait faiz, gecikme faizi, gecikme zamları yeniden yapılandırıldı. 

12 Mart 2023 tarih ve 7440 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Alanya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri de söz konusu kanundan faydalanabilecek. 

Kanun çerçevesinde, ALTSO üyeleri 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığından faydalanabilecekler. Geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarının tamamı af çerçevesinde yer alıyor ve sadece anapara ödemesi yapılacak. 

SON TARİH 31 MAYIS

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Yapılandırma yapan ALTSO üyeleri,  en fazla 9 taksite kadar anaparayı taksitlendirebilecekler. Bir takvim yılında birden fazla taksitin ödenmemesi durumunda ise şartların sağlanmaması sebebiyle af çerçevesinde çıkartılacaklar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83