1. KARİYER VE İSTİHDAM FUARI'NDA BULUŞTULAR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 1. Kariyer ve İstihdam Fuarı gerçekleştirildi.

1. KARİYER VE İSTİHDAM FUARI'NDA BULUŞTULAR
ALKÜ'nün birincisini düzenlediği Kariyer ve İstihdam Fuarı geniş bir katılımla gerçekleşti. İşletme Fakültesi’nde düzenlenen fuara, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Büyükşehir Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir,  Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Akın Tabaklar, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, İŞ-KUR Alanya Müdürü Selami Harman ile akademisyenler, otel ve firma temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

'SENEYE ÇOK DAHA BÜYÜK BİR ORGANİZASYONLA BU FUARI DEVAM ETTİRECEĞİZ'  
Sektör temsilcileri ile alanında uzman kişilerin katıldığı fuarda açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı sözlerine önceki gün başkent Ankara'da düzenlenen saldırının derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek başladı.  Devamında Rektör Pınarbaşı geçen yıl fuara 47 firma katıldığını belirterek  “Bu sene 57 firma katılıyor. Katılımcılar sadece otel değil, aynı zamanda cam, beton, inşaat gibi çok farklı sektörlerden firmalar. Aslında daha çok talep vardı ama yerimizin sınırlı olması nedeniyle bu sene böyle oldu. İnşallah seneye çok daha büyük bir organizasyonla bu fuarı devam ettireceğiz" dedi.




'KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİYLE TÜRKİYE'DE BİRİNCİ ODA KONUMUNDAYIZ' 

Ardından ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de mesleki eğitimlerin yanında kişisel gelişim eğitimleriyle Türkiye'de birinci oda konumunda olduklarının altını çizerek; “İlk kişisel gelişim eğitimlerini başlatan odayız. Şu ana kadar yaklaşık 17 bin kişiye kişisel gelişim sertifikaları verdik. Bunun yanında turizmin en büyük eksikliği olan ara eleman yetiştirmek için Turizm Meslek Yüksekokulu (MYO) binasını oda olarak yapma kararı almıştık. MYO'da liseyi bitirmiş öğrencilere hem iş olanağı , hem de turizmcilere ve Alanya ticaretine kalifiye eleman kazandırma amacındayız. İnşallah Eylül'de MYO'nun inşaatını bitireceğiz" diye konuştu.

'FUARIN DA AMAICNA ULAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM' 

ALTSO Başkanı Şahin’in konuşmasının ardından Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak sözlerine başlayan Alanya Belediye Başkanı Yücel de konuşmasında "Ülkemizde yaşanan bu olaylar bizleri çok derinden üzüyor. Bugün daha uzun konuşmak  istemiyorum. Tüm katılımcılara başarılar dilerken, bu fuarın da amacına ulaşmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.  

'SENEYE FUARI KONAKLI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ'NDE ÇOK DAHA FAZLA ETKİN BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ' 

Ardından söz alan Kaymakam Hasan Tanrıseven de, önce Ankara'daki terör saldırısına değinerek, "Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara d acil şifalar diliyoruz.” dedi.  Konuşmasının devamında Tanrıseven; “ALKÜ’nün burada düzenlediği  fuarda görüyorum ki fuarı artık bu salon almıyor. İnşallah seneye Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde olan Konaklı Kongre ve Kültür Merkezi'ni üniversitemize devrederek çok daha fazla firmanın katılımıyla ve çok daha fazla etkin bir şekilde bu fuarı yapacağız.” dedi.  Alanya’da  6 binin üzerinde öğrencinin olduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven; “Öğrenciler burada iş sahibi olabiliyor. Bu açıdan baktığımızda Alanya'daki fırsatların, ortamın öğrenciler için son derece olumlu olduğunu belirtebiliriz. ALKÜ geliştikçe şehirde başta turizm, inşaat sektörleri olmak üzere birçok sektörde de istihdama katkı sağlayacak kalifiye eleman bulunacak. Üniversitenin gelişimiyle Alanya kazanacak, öğrenciler de iş sahibi olacak.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Organizasyon Komitesine ve fuarda görev alan öğrencilere protokol tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Protokol ile stantları gezen Rektör Pınarbaşı ise katılımcı firmalara fuara katılım belgelerini verdi.

Öğrencilerin firmalara iş başvurularında bulunabildiği ve 57 firmanın katıldığı fuarda ayrıca İş-Kur tarafından öğrenciler ile firma temsilcilerine kariyer eğitim semineri verildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 13:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83