'İKİ TARAFIN DA HATALARI VAR'

Başkan Yücel ile Osman Çavuşoğlu arasında yaşanan ve Alanya siyasetine bomba gibi düşen krizi değerlendiren CHP Meclis Üyesi Erkan Demirci, "Orada bulunanlardan öğrendiğimiz kadarıyla iki tarafın da hataları olmuş ama olayın tatlıya bağlanması şehir siyasetinin menfaatinedir" dedi.

'İKİ TARAFIN DA HATALARI VAR'

 Erkan Demirci konuşmasına şöyle devam etti:

banner111
'Doğanay Otel’de yapılan eski belediye başkanları toplantısında yaşanan tartışmadan sonra Alanya Belediye Başkanı’na saygısızlık yapıldığını düşünmüştüm. Bugün o günkü toplantıda bulunan Sn. Nurettin Uludağ aradım ve durumun öncesi ve sonrasında yaşananlarla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda konuyu bazı katılımcılarla da konuşarak öncesi ve sonrasıyla birlikte değerlendirdiğimde;

1. Toplantının kapsamı ve içeriğinin katılımcılara yeterince anlatılmadığını, bazı katılımcıların toplantının içeriğini eski belediye başkanları ile bir kaynaşma ve dost toplantısı olarak bildiğini, (Bir önceki toplantıda Alanya Belediye Başkanı'ndan bir sunum hazırlaması istenmiş ancak bu durum tüm katılımcılar tarafından bilinmediğinden yanlış anlaşılmaya ve gerginliğe neden olmuştur.)

2. Toplantı saatine uyulmadığını, katılımcıların 1-1.5 saat bekletildiğini, (Başkanın toplantıya Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulunun geç başlaması, kaymakam bey konuşma yaparken genel kurulu terk edememesi nedeniyle geç katıldığını ve bu durumu Doğanay Otel'deki katılımcılara bildirdiğini sonradan öğrendim.)
Her ne kadar o anda basına yansımasa da toplantı esnasında Alanya Belediye Başkanı’nın gecikmesinden kaynaklı tüm katılımcılardan özür dilediğini, toplantı sonunda ise Sn. Osman Çavuşoğlu’nun üslubu ve yanlış anlaşılmadan kaynaklı tepkisi nedeniyle Alanya Belediye Başkanı’ndan özür dilediğini öğrendim.

Elbette Alanya Belediye Başkanı’nın uygun olmayan bir üslupla sözünün kesilmesi doğru olmamıştır. Ancak ülkemizin halihazırda içinde bulunduğu huzursuz ortamda bu tip yanlış anlaşılmalardan kaynaklı tartışmaların uzatılmaması ve özür mekanizmasının işletilerek tatlıya bağlanması da önemlidir.
Bu süreçte yaşanan olayın karşılıklı olarak tatlıya bağlanmış olması nedeniyle konunun kapanmasının ve en azından yerel siyasette Alanya için iktidarıyla, muhalefetiyle, eski siyasetçileriyle birlik içinde olmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.'



Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 15:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83