12 BİNE YAKIN KAYIP VE BULUNTU EŞYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü denetiminde hizmet veren toplu taşıma araçlarında unutulan cüzdan, kimlik, telefon, baston, diploma gibi eşyalar sahiplerini bekliyor.

12 BİNE YAKIN KAYIP VE BULUNTU  EŞYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşım Kayıp Eşya Bürosu’na en sık gelen eşyalar arasında cüzdan, cep telefonu, kıyafet, ayakkabı, gözlük, nüfus cüzdanı yer alırken, insan sağlığını yakından ilgilendiren koltuk değneği ve baston da en çok unutulanlar arasında. Ehliyet, klavye, pasaport, ve evlilik cüzdanını ve alışveriş poşetleri de dikkat çekiyor.

banner111
Toplu Taşım Kayıp Eşya Bürosu Sorumlu Barış Öztürk, gün içerisinden toplu taşıma araçlarında ağırlıklı olarak cep telefonu unutulduğunu belirterek, cüzdan, kimlik, ulaşım kartlarının unutulduğunu kaydetti.

Resmi evraklarında unutulduğunu dile getiren Öztürk, “ Otobüs kaptanı tarafından bize getirilen kayıp eşyayı kayıt altına alıyoruz. Bir hafta depolamada bekletiriz. Önemli materyaller ve içinde nakit para bulunan cüzdanları polise gönderiyoruz. Telefonuna ulaşmak isteyen kişi bizden temin edebilir” dedi.

12 BİNE YAKIN KAYIP VE BULUNTU EŞYA TESLİM ALINIYOR

Yılda 100’e yakın cep telefonuna kayıp tutanağı düzenlediklerini belirten Öztürk, yılda 12 bine yakın kayıp ve buluntu eşya teslim aldıklarının altını çizdi.
Yolcuların unuttuğu eşyaların kaptana ulaşmasının önemli olduğunu ifade eden Öztürk, “ 8 bin lira teslim eden kaptanımızı biliyorum. Artık otobüsteki güvenlik kameralarından düşürülen cep telefonu ya da parayı alan kişiyi tespit edebileceğiz. Antalyakart ile yolculuk yapan ve bir eşyasını kaybeden yolcu, kartını bize getirdiği zaman, nerede, ne zaman otobüsüne bindiğini belirleyebileceğiz. Araçların hepsini taramak yerine, karttan hangi aracı kullandığı ortaya çıkacak” dedi.

“ANTALYAKART, KAYIPLARI DA BULACAK”

Tam ve indirimli Antalyakart sahibi yolcuların, kartları üzerindeki Alias numarası aracılığıyla, yolculuklarına ilişkin tüm bilgilere ulaşılabildiği belirtilerek, bu bilgiler ışığında, yolculuk esnasında unutulan kaybolan eşyalara ilişkin takibin çok daha kolay olduğu kaydedildi.
(0242) 606 07 07 No’lu İletişim ve İzleme Merkezi’ne veya Toplu Taşıma Araç Depolama Merkezlerine bildirilen kayıp eşya başvurularında Antalyakart ile araç plakası belirlenebildiği ve kamera görüntüleri ile kayıp eşyanın durumunun daha kolay izlenebildiği, hırsızlık ve unutulan eşyanın bir başka yolcu tarafından suistimal edilmesi durumlarında suçlunun tespiti kolaylaştığı ve yolcuların can ve mal güvenliğinin arttığı kaydedildi. 




Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 13:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83