2015 BÖYLE GEÇTİ

Alanya, Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'dan oluşan Batı Akdeniz Bölgesi için 2015, kimi acı, kimi tatlı olaylara sahne oldu

2015 BÖYLE GEÇTİ
2015 yılı, tarihe de geçen hayli heyecanlı günlerle hayatımıza damgasını vurdu. Türkiye genelinde olduğu gibi Batı Akdeniz'de bir yıl içinde yapılan iki seçimde iki ayrı sürpriz sonuçlar çıktı. 7 Haziran'ın sürpriz partisi HDP olurken, 1 Kasım'ınki Ak Parti oldu.

DÜNYA LİDERLERİ
Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan G-20'nin Liderler Zirvesi, tarihinde ilk kez Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapıldı. Dünya liderlerinin katıldığı zirvede 40 bin görevli çalıştı, 3 bin basın mensubu izledi. Son yılların en başarılı G-20 zirvesinden Antalya tam not aldı.

CANIMIZI SIKANLAR
Bu yıl yine yağmur ve fırtına dolu günler geçirdik. Okulları tatil ettiren, ev ve işyerlerinde sele neden olan yağmur, tarım arazilerini de göle çevirdi.
Mardin'de şehit düşen er Barış Akkabak'ın Serik'te oturan dedesi Ramazan Akkabak'ın yamalı pantolonu yürekleri dağladı. Torununu büyütüp 280 lira engelli maaşıyla geçinen dedenin, "Allah devletimize zeval vermesin" sözleri ağlattı.
Yılın sonlarına doğru art arda gelen şehit haberleri, vatandaşları sokağa döktü. Alanya, Manavgat ve Side'deki eylemlerde olaylar çıktı. İlçelerde HDP binaları taşlandı, 25 işyeri ateşe verildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SPORDAKİ BAŞARILAR
PTT 1. Lig'de mücadele eden Antalyaspor, Play Off finalinde Samsunspor'u yenerek tekrar Süper Lig'e çıktı. Antalyaspor, Kamerunlu dünyaca ünlü yıldız golcü Samuel Eto'o'yu renklerine bağlayarak transfer dönemine damgasını vurdu. Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne, Antalyalı pehlivanlar damga vurdu. Kırkpınar tarihinde ilk kez Antalyalı 3 sporcu, ilk 3 sıraya adını yazdırdı.

PORTAKAL SARMAŞIK'IN
Uluslararası Antalya Film Festivali'ne 'Sarmaşık' damgasını vurdu. 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü alan Nadir Sarıbacak'ın konuşmasının bir kısmının canlı yayına verilmemesi 'sansür' tartışması başlattı. Dünya sinemasının ünlü yıldızları Kathleen Turner, Jeremy Irons, Catherine Deneuve, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Mena Suvari onur konukları oldu.
Antalya'da artık bir gelenek haline gelen Dosso Dossi Fashion Show'un bu yılki ünlü ismi ise dünyaca ünlü ABD'li top model Kendall Jenner oldu. Jenner, renkli taşlarla süslenmiş mini elbisesiyle podyuma damgasını vurdu.

KAYBETTİKLERİMİZ
Bu yıl içersinde acı kayıplarımız da oldu. Türk siyasetinin 55 yılına damga vuran 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yaşamını yitirdi. Demirel'in cenazesi doğum yeri İslamköy'de Çalcatepe'deki anıt mezar yerine defnedildi.
Ressam, gazeteci- yazar Fikret Otyam, Antalya'da vefat etti. Cemevinde Alevi geleneklerine uygun cenaze töreni sonrasında Otyam, Hacıbektaş'ta toprağa verildi.
Yıl içerisinde Antalya'nın tanınmış işadamları Yenigün Gıda'nın dördüncü kuşak temsilcisi Mahmut Ruhi Alpagot ile ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Çalık aramızdan ayrıldı.

FIRTINA YAŞAMI FELÇ ETTİ (13 OCAK): Antalya'da saatteki hızı 155 kilometreye ulaşan fırtına ve şiddetli yağış yaşamı felç edince 9 ilçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devrildi, çatılardaki güneş enerji sistemleri uçtu. Yat Limanı'nda oluşan dev dalgalar 40 metre yüksekliğindeki falezleri gün boyunca dövdü. Limanda demirli 1 tur teknesi ve 8 balıkçı teknesi battı. Döşemealtı'nda bir caminin minaresine yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Demre ve Kumluca'daki seralarla evlerde su baskınları oldu. Demre açıklarında bir kuru yük gemisi karaya oturdu. Mürettebatı Sahil Güvenlik kurtardı.

LİSEDE KISA ETEK TİMİ (19 ŞUBAT): Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısı Filiz G.'nin, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisi, Öğretmenler Kurulu toplantısı tutanağına yansıdı. Filiz G.'nin "Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bunun önlenmesi için de kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencileri takalım" önerisine Eğitim- Sen tepki gösterdi ve kadın müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açtı. Filiz G., başka bir okula tayin edildi.

OTOMOBİLLE SEVGİLİSİNİ EZDİ (19 ŞUBAT): Antalya'da garsonluk yapan Hüsne Aslan ile kız kardeşi Cennet Aslan, gece eğlenmek için bir bara gitti. Bir süre sonra kız kardeşlerin yanına, Hüsne Aslan'ın erkek arkadaşı Şahin Koçar geldi. Gecenin sonunda Şahin Koçar'ın otomobiline binip evlerine dönmeyi planlayan kız kardeşlerle Koçar arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Koçar'ın aracından inmeye çalışan Hüsne Aslan, aracın hareket etmesi sonucu başı teker altında kalarak can verdi. Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, sürücü Koçar'ı 16 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

KARDEŞ ÇALIK DA VEFAT ETTİ (12 NİSAN): Antalyalı işadamı Mustafa Çalık, tedavi gördüğü özel hastanede, akciğer ve solunum yetmezliği nedeniyle 73 yaşında hayatını kaybetti. Antalya Fuarcılık İşletmeleri A.Ş. (ANFAŞ), Fasel Tur A.Ş. ve Phaselis Tekstil İplik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Çalık, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze namazına Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı. Mustafa Çalık'ın ağabeyi işadamı Hüseyin Çalık da geçen yıl 21 Haziran'da vefat etmişti.

REÇELİN BABASI ÖLDÜ (6 MAYIS): Antalya reçelinin markalaşmasında büyük paya sahip olan Yenigün Gıda'nın dördüncü kuşak temsilcisi Mahmut Ruhi Alpagot, kanser tedavisi gördüğü hastanede 60 yaşında yaşamını yitirdi. Kentin 101 yıllık markası Yenigün Gıda'nın yönetim kurulu başkanı Alpagot, geçen yıl yakalandığı beyin kanseri nedeniyle uzun süre tedavi görmüştü. Alpagot'un ölümü, Antalya iş dünyasında büyük üzüntüye yol açtı. Alpagot'un Uncalı Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, siyaset, iş ve spor camiasının tanınmış simaları katıldı. Cenaze namazının ardından Mahmut Ruhi Alpagot'un cenazesi, Uncalı Mezarlığı'na defnedildi.

ANTALYASPOR SÜPER LİG'DE (5 HAZİRAN): PTT 1. Lig'de mücadele eden Antalyaspor, Play Off finalinde İstanbul Başakşehir Stadı'nda Samsunspor ile karşılaştı. Normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 berabere biten maçı penaltılarda 6-3 kazanan Antalyaspor, Süper Lig'e çıktı. 4 golün atılıp, 3 kırmızı kartın çıktığı nefes kesen mücadele sonrasında Antalya'ya gelen takımı, taraftarlar havalimanında coşkuyla karşıladı. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de yer aldığı üstü açık otobüste futbolcular kupayla taraftarı selamladı. Şehir turu atan futbolcular, Süper Lig'e yükselmeyi coşkuyla kutladı.

SEÇİMİN SÜRPRİZİ HDP (7 HAZİRAN): Bölgede seçimin kazananı HDP ve MHP olurken, Ak Parti kan kaybetti. Antalya'da CHP ve MHP'nin milletvekili sayısı değişmezken, Ak Parti'nin 1 milletvekilini HDP aldı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'u 93 bin oyla meclise gönderen parti, tarihinde ilk kez Antalya'dan 1 milletvekili çıkardı. Ankara'ya geçen seçimde olduğu gibi Ak Parti'den 2, MHP ve CHP'den 1'er milletvekili gönderen Isparta'da Ak Parti'nin oyları düştü. Burdur'da Ak Parti'nin 1 milletvekilini MHP aldı. Afyonkarahisar'da vekil dağılımı değişmedi, ancak Ak Parti'nin oyunda büyük düşüş görüldü.

KENDALL JENNER PODYUMDA (9 HAZİRAN): Dünyaca ünlü ABD'li top model Kendall Jenner, Dosso Dossi Fashion Show kapsamında Antalya Expo Center'da yapılan defilede podyuma çıktı. Kendall Jenner, renkli taşlarla süslenmiş mini elbisesinin üzerine giydiği pembe renkli ceketle ilgi odağı oldu. Finalde beyaz ceketi ve mini şortuyla en önde yürüyen 19 yaşındaki top modele, siyah elbiseli 50 manken eşlik etti. Kendall Jenner, defilenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'ye ilk kez geldiğini söyledi. Şovu çok beğendiğini dile getiren Jenner, "Benim için yapılan koleksiyonlar çok hoştu. Severek giydim" dedi.

SÜLEYMAN DEMİREL ÖLDÜ (17 HAZİRAN): 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle 91 yaşında yaşamını yitirdi. Ankara'daki törenin ardından memleketi Isparta'ya getirilen Demirel'in naaşı, cenaze aracıyla Isparta sokaklarından geçirildi. Hemşerilerinin gül yaprakları serptiği Demirel'in cenazesi, doğum yeri İslamköy'de Çalcatepe'deki anıt mezar yerine defnedildi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Defin sonrasında ünlü fötr şapkası mezarının üstüne konuldu.

CENAZELERİN BAŞINDA 3 GÜN (22 HAZİRAN): Alanya'da site içersinde kiraladıkları bir evde tatil yapan Ukraynalı karı- koca Viacheslav Samilo ve Maiia Samilo, aşırı dozda alkol aldıktan sonra öldü. Ukraynalı çiftin cesetleri, olaydan 3 gün sonra açlık ve susuzluktan bitkin düşerek balkondan yardım isteyen 6 yaşındaki kızları Anzhelika sayesinde bulundu. Bitkin bir halde balkona çıkarak yan dairedeki Rus komşularından yardım isteyen küçük kız, anne ve babasını soran komşularına, 'onlar uyuyor, uyanmıyorlar' dedi. Şüphe üzerine daireye giren komşular, Ukraynalı çifti evin salonunda hareketsiz halde buldu.

7'NCİ KATTAN 5'İNCİ KATA DÜŞTÜ (24 HAZİRAN): Konyaaltı'nda 8 katlı binanın 7'nci katında ailesiyle oturan 19 yaşındaki Aybüke Metin, dairenin balkonundan sitenin bahçesine baktığı sırada fenalaştı. Oruçlu olması nedeniyle başı dönen genç kız, dengesini kaybederek balkondan düştü. 6'ncı katın balkon demirlerine tutunan Metin, bağırarak yardım istedi. Daha fazla tutunamayan Aybüke Metin, kendini 5'inci kat balkonuna atarak kurtuldu. Olayı fark eden annesi Ayşegül Metin, itfaiyeyi aradı. Metin'in balkonuna düştüğü dairede kimse oturmadığı için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kapıyı açarak içeri girip genç kızı kurtardı.

YILDIZ FUTBOLCU ANTALYASPOR'DA (7 TEMMUZ): Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor, Kamerunlu golcü Samuel Eto'o'yu renklerine bağladı. Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda düzenlenen törende sahaya kurulan platforma Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer ile birlikte çıkan Eto'o, kendisini üç yıl kırmızı beyazlı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı. Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği törende Eto'o, ayağa kalkarak taraftara üçlü çektirip, tezahürat yaptırdı. Daha sonra Eto'o ve yönetim kurulu üyeleri fotoğraf çektirdi. Törene yönetim kurulu üyesi Levent Aydın, Rusya Devlet Başkanı Putin'in fotoğrafı olan tişörtüyle katıldı.

KIRKPINAR'A ANTALYA DAMGASI (26 TEMMUZ): Edirne'de bu yıl 654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne, Antalyalı pehlivanlar damga vurdu. Muratpaşa Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu, final maçında Serik Belediyesi güreşçisi Osman Aynur'u altın puanlama bölümünde tuş ederek başpehlivanlığı kazandı. Bir diğer Antalyalı güreşçi İsmail Balaban ise Serhat Balcı'yı yenerek üçüncü oldu. Böylece Kırkpınar tarihinde ilk kez Antalyalı 3 sporcu, ilk 3 sıraya adını yazdırdı. Vali Muammer Türker'in de kutladığı Okulu, Antalya girişinde 70 araçlık konvoyla karşılandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, başpehlivan Orhan Okulu'ya 100 bin TL ödül verdi.

YAMALI PANTOLONLU ŞEHİT DEDESİ (2 AĞUSTOS): Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Serik İlçesi'ndeki dede evine ateş düştü. Kozan Mahallesi'ndeki eve gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak'a acılı haberi verdi. Annesinin ölümü üzerine Barış Akkabak'ı nüfusuna alan ve büyüten dedesi Ramazan Akkabak'ın yamalı pantolonu dikkati çekti. Yetkililerin bir ihtiyaçları olup olmadığını sorması üzerine şehit dedesi Akkabak, "Allah devletimize zeval vermesin, başka bir şey istemiyorum. 280 lira engelli maaşım var, onunla geçiniyoruz. Bize yetiyor" dedi.

EN SICAK GÜN (3 AĞUSTOS): Hava sıcaklığı, yılın rekor seviyesine ulaştı. Gölgede 40 dereceyi bulan sıcaklık, 55 derece olarak hissedildi. Bunaltan sıcak nedeniyle öğle saatlerinde Antalya caddeleri boşaldı. Turistik tesisler de sıcak günü serin atlatabilmek adına çeşitli önlemler aldı. Aşırı sıcak ve neme rağmen denize giren müşterilere otellerde buzlu havlu ve içecek servisi yapıldı. Sahilden uzak mahallelerdeki çocuklar, sulama kanallarında serinlik aradı. Büyükbaş hayvan işletmesinde, inekler soğuk buhar ve fanlarla gün boyu serinletilmeye çalışıldı. Hayvanat bahçesindeki hayvanlara belirli aralıklarla fıskiyelerden su sıkıldı.

FİKRET OTYAM VEFAT ETTİ (8 AĞUSTOS): Ressam, gazeteci- yazar Fikret Otyam, Antalya'da 89 yaşında yaşamını yitirdi. Otyam için Antalya Cemevi'nde Alevi geleneklerine uygun cenaze töreni yapıldı. Cemevindeki törende, Otyam'ın çok sevdiği türkücü Zeynep Karababa, saz çalıp türkü söyledi. Sonra halk müziği sanatçıları Sümer Ezgü ile Hüseyin Turan, barak havaları seslendirdi. Bir gün sonra Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenden sonra Otyam'ın cenazesi Nevşehir'e götürüldü. Otyam, Hacıbektaş'ta İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'nda İlhan ve Turhan Selçuk kardeşlerin yanına 'Türkülerle gömün beni' türküsü eşliğinde defnedildi.

EYLEMLERDE 25 İŞYERİ YAKILDI (9 EYLÜL): Dağlıca ve Iğdır'dan art arda gelen şehit haberleri, vatandaşları sokağa döktü. Antalya il merkezindeki teröre tepki eyleminde göstericiler, HDP binasına girmek istedi, polis müdahale etti. Alanya, Manavgat ve Side'deki eylemlerden sonra ise olaylar çıktı. Alanya'da HDP ilçe başkanlığı binası, restoran, butik, market ve bir apart otelin de aralarında bulunduğu 11 işyeriyle bir otomobil ve motosiklet yakıldı. Manavgat'ta 14 işyeri ateşe verilirken, çoğunluğu Antik Side çarşısındaki 40 civarında işyerinin de camları kırıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TÜRKİYE'NİN İLK TERS EVİ (10 EYLÜL): Türkiye'nin ilk, dünyanın 13'üncü ters evi, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde ziyarete açıldı. Güzeloba Mahallesi'nde 300 metrekarelik bir arazi içine 85 metrekare inşa edilen ters evin açılış kurdelesini, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal kesti. Türk ortaklar; Kaan Karahan ve Görkem Cantürk ile Rus ortak Tanya Makarova'nın projesinin, normal bir evin 2 katı maliyetle yaşama geçirildiği açıklandı. Yılda 200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen ters eve giriş ücreti 15 lira olarak belirlendi. Ters ev, her gün 09.00- 20.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

ASPENDOS'A MUTFAK MERMERİ (28 EYLÜL): Antalya'da dünyanın en önemli kültürel varlıklarından Aspendos Antik Tiyatrosu'ndaki basamaklar ve oturakların orjinal koyu gri yerine beyaz mermer kullanılarak restore edilmesi eleştirilere yol açtı. Serik İlçesi'nde iki tepe üzerinde milattan sonra 2'nci yüzyılda Marcus Aurelius döneminde inşa edilen Aspendos Antik Tiyatrosu, Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından restore edilmişti. 7- 8 ay kapalı olan antik tiyatro, ziyarete açıldığında oturakları ve merdivenlerinde kullanılan beyaz mermerlerin tiyatronun koyu gri renkteki aslına uygun olmadığı görüldü ve bu tepkilere neden oldu.

REKOR DENEMESİNDE BAYILDI (25 EKİM): Kendisine ait 91 metrelik dünya rekorunu 100 metreye çıkarmak isteyen serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Kaş'ın Çukurbağ açıklarında daldı. Yaklaşık 3 dakika sürmesi beklenen dalışta 100 metreye sorunsuz inen Ercümen, yüzeye yaklaştığı sırada fenalaştı. Bunun üzerine 'acil durum protokolu' uygulayan ekip, yüzeye 10 metre kala müdahale etti. Tekneye alınan Ercümen'i ayıltmak için zamanla yarışan sağlık ekibi başarılı oldu. Oksijensizlikten kaynaklanan sığ su bayılması geçiren sporcu tekrar dalmak istedi, ancak doktorları izin vermedi. Ercümen, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

SEÇİMDE BÜYÜK SÜRPRİZ (1 KASIM): Bölgede 1 Kasım seçimlerinin mutlak galibi büyük sürpriz yapan Ak Parti, kaybedeni ise MHP oldu. Antalya'da 5 ay içinde oylarını 109 bin 656 artırma başarısı gösteren parti bu sonuçlarla HDP ve MHP'nin birer milletvekilliğini aldı. Burdur'da Ak Parti, MHP'den 1 milletvekilliğini alarak vekil sayısını 2'ye çıkardı. Isparta'da vekil sayısı değişmedi, Ak Parti oylarını artırdı, MHP ise ikincilikten üçüncü parti konumuna düştü. Afyonkarahisar'da yüzde 52'ye düşen Ak Parti oyları, bu seçimde yüzde 11 yükselerek yüzde 63'e çıktı. MHP Afyonkarahisar'da da yüzde 9 oy kaybı yaşadı.

AÜ REKTÖRÜ DEĞİŞTİ (12 KASIM): Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle, görev süresinin bitimine 6 ay kala YÖK tarafından görevden alındı. AÜ Rektörlüğü'ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. Kurtcephe'nin yerine, 3 aylığına AÜ Hastanesi eski başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal atandı. Üniversitede rektör değişimiyle birlikte rektör yardımcıları ve dekanlar da değişmeye başladı. Yeni rektör yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Sayın, Prof. Dr. Erol Gürpınar ve Prof. Dr. Beykan Çizel oldu.

DÜNYA LİDERLERİ ANTALYA'DA (15 KASIM): Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan G-20'nin Liderler Zirvesi 15- 16 Kasım tarihlerinde ilk kez Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğindeki zirveye ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cinping, İngiltere Başbakanı Cameron'un da aralarında bulunduğu 26 ülkenin lideri katıldı. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı zirve organizasyonunda 40 bin görevli çalıştı, 3 bin basın mensubu izledi. 28 otelin kapatıldığı Belek'te kuş uçurtulmazken, gösterilerde 40 kişi gözaltına alındı.

RUSYA KRİZİ ANTALYA'YI VURDU (24 KASIM): Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesi sonrası Türkiye- Rusya arasındaki ilişkilerin bozulması, Antalya'da tarım, turizm ve ticareti olumsuz etkiledi. Rusya'nın kapıları kapatmasının ardından tarım sektörü ağır yara aldı. Toptancı Hali'nde fiyatlar, bazı domates çeşitlerinde yüzde 50'yi bulan oranda düştü. Rusya'ya günde 30-40 TIR dikenli salatalık sevkiyatı yapılan Gazipaşa Sebze ve Meyve Hali'nde ihracat durdu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, krizin derinleşmesinin turizm sektörü açısından felaket olacağını açıkladı.

ALTIN PORTAKAL SARMAŞIK'IN (7 ARALIK): Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, kortejle başladı, ödül gecesiyle sona erdi. Festivalin 'en iyileri' Cam Piramit'te düzenlenen geceyle belli oldu. Geceye 'Sarmaşık' damgasını vurdu. Tolga Karaçelik'in yönetmenliğini yaptığı film geceden 'En İyi Film' de dahil 4 ödülle ayrıldı. Filmdeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü alan Nadir Sarıbacak'ın konuşmasının bir kısmının canlı yayına verilmemesi 'sansür' tartışması başlattı. Dünya sinemasının ünlü yıldızları Kathleen Turner, Jeremy Irons, Catherine Deneuve, Vanessa Redgrave, Franco Nero, Mena Suvari onur konukları oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83