37 MİLYONLUK TALEBE MECLİS ONAYI

Alanya Belediye Meclisi, GES için kredi oy birliği ile kabul edilirken, Belediye hizmet binası için kredi talebine CHP Hayır, Ak Parti ise çekimser oy kullandı.

37 MİLYONLUK TALEBE MECLİS ONAYI

 Meclis, Alanya Belediye Başkanı’na 37 milyon lira kredi kullanma yetkisi verdi. Kredinin 25 Milyon lirası belediye binası, 12 milyon lirası da Güneş Enerjisi Sistemleri projesinin yapımı için kullanılacak.  GES için kredi oy birliği ile kabul edilirken, Belediye binası için kredi talebine CHP Hayır, Ak Parti ise çekimser oy kullandı.

banner111
YÜCEL: BİZ YILARDIR BORÇ ÖDÜYORUZ 

Kredinin ödenmesi ve belediyeye getireceği yüke ilişkin yapılan tartışmaya Başkan Adem Murat Yücel’in yanıtı "Biz yıllardır borç ödüyoruz, yeni yatırımlar için borçlanmamız gerekiyor" şeklinde oldu. Belediye Meclisi Eylül ayı oturumunda Özel Kalem Müdürlüğü yönetmeliği, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Yönetmeliği  ve  kız misafir yurdu yönetmeliğini de karara bağladı. CHP’li Gökhan Sipahioğlu kız yurdu yönetmeliğinde yer alan konulara ilişkin çekincelerini dile getirdi. 

BEDESTEN GÜNDEMİ

Mecliste uzun süre tartışılan konulardan bir diğeri ise Bedesten'in 10 yıllığına kiralanması ve restore edilmesi ile alan başkanlığının kullanacağı eski bir yapının 13 yıl süre ile kiralanması konusu oldu. CHP grubu kiralama süresinin az olması ve maliyet belirtilmemesi nedeniyle karara olumsuz oy verdi. Belediye Meclis üyeleri toplantıda Belediye Başkanı Yücel'e Mahmutlar mesire alanın 5 yıllığına kiralanması konusunda yetki verdi. 

GÖZALTILAR GÜNDEME GELDİ 

Alanya Belediyesine yönelik yürütülen Fetö Soruşturması meclisinde gündemine geldi. CHP’li Erdoğan Toktaş hukukun üstünlüğüne işaret ederek suçlu ile suçsuzun iyi ayırt edilmesi ve personelin biran önce işe dönmesi dileğinde bulundu. Meclisin açılışında konuşan Belediye Başkanı Yücel, sağlıklı bir bayram geçirmek için 700 Belediye personelin görev başında olacağını açıkladı. Yücel ayrıca borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşları belediyeye başvuru yapmaya davet etti. Alanya Belediye meclisinin Eylül ayı toplantısının misafiri ise MHP İlçe yönetimi oldu. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 18:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83