BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRECİ KİTAPLAR

Öğrencilere çevre bilinci kazandırmak için Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilkokullara çevreci boyama kitapları dağıtıyor. Özellikle kırsal mahalle okullarından başlanan kitap dağıtımı, ilçe genelindeki tüm ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerini kapsayacak.

BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRECİ KİTAPLAR

 Çocuklara doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak amacıyla, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kitaplarda, bitkilerin nasıl yetiştirildiğine dair görseller ve küçük bilgi notları yer alıyor. Boyama kitapları, kuru kalem boya, kurşun kalem, kırmızı kalem, silgi, kalemtıraş ve kırtasiye malzemelerinin yer aldığı hediye paketlerinin dağıtımına, Avsallar Mahallesi Alara Şevket Demirel İlkokulu, Saburlar İlkokulu, Akdam İlkokulu’nda devam edildi. 

banner111
ÖĞRENCİLERE TEK TEK ULAŞTIRILIYOR

Çevre eğitimine destek amacıyla tüm mahallelerde ve özellikle de kırsal mahallerde eğitim gören ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için hazırlanan paketler, yine belediye ekipleri tarafından okullar ziyaret edilerek tek tek öğrencilere ulaştırılıyor.

Dağıtılan hediye paketleriyle hem ihtiyacı karşıladıklarını hem de çevre bilincine katkıda bulunduklarını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar; “Dağıtım sırasında peyzaj mimarlarımız ve ziraat mühendislerimiz de çocuklara doğayı, bitkileri, hayvanları nasıl koruyacaklarını anlatıyor. Ayrıca çocuk parklarındaki oyun gruplarına, kamu malzemelerine zarar vermeden oynamaları gerektiği de anlatılarak çevre bilincine destek olmaktayız” dedi.







Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83