EV MUTFAKLARINDA “GIDA GÜVENLİĞİ” PROJESİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Emine Hacıkura Kütüphanesinde kurslara katılanlara 'Evde gıda güvenliği' eğitimi veriliyor.

EV MUTFAKLARINDA “GIDA GÜVENLİĞİ” PROJESİ BAŞLADI
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, ev mutfaklarında gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve yapılan pişirme, saklama hatalarının giderilmesi amacı ile ‘Ev Mutfaklarında Gıda Güvenliği’ isimli proje bugün Emine Hacıkura Kütüphanesinde start aldı.

Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş tarafından, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Gıda maddelerinin satın alınması, pişirilmesi, muhafaza edilmesi hakkında bilgiler verilirken, pişmiş gıdaların çiğ gıdalar ile temasından kaçınılması, evde gıda saklama hataları, dondurulmuş gıda hakkında bilinen yanlışlar ve daha birçok faydalı bilgi katılımcılar ile paylaşıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, medyada gıda ve beslenme ile çok fazla bilgi kirliliğinin bulunduğunu belirterek, bazı gıdaların faydalı diye öne çıkartılarak insanları yanlışa sürüklediğini kaydetti. Erdoğmuş, eğitim programının amacının, gıda biliminin vatandaşlara pratik kullanımda nasıl faydalı hale gelebileceklerinin aktarılması ve doğru beslenen nesillere ulaşmak olduğunu söyledi.

Katılımcı sayısının yüksek olduğu eğitim çalışması katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ve Katılım Belgesi verilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 16:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83