KONDER’DEN BALKAN ÇIKARMASI

KONDER, kültür organizasyonu kapsamında beş balkan ülkesine gezi düzenledi. KONDER üyeleri Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret etti.

KONDER’DEN BALKAN ÇIKARMASI

Konyaaltı Kültür, Eğitim, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KONDER) üyeleri kültürel etkinlikler kapsamında Balkanlarda yer alan beş ayrı ülkeye ziyarette bulundu. Kültür gezisi kapsamında üyeler sırasıyla Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova’nın çeşitli şehirlerine uğradı. KONDER Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, balkan gezisi sırasında gördükleri şehir mimarilerinin ve bölge insanlarının Anadolu coğrafyasından farksız olduğunu dile getirdi.

banner111
Osmanlı’dan kalan mirası yerinde görme ve bölge halkıyla diyalog kurma amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyen Kolpak,  “KONDER olarak kurulduğumuz günden buyana kültür, eğitim, sanat ve sosyal yardımlaşma adına çok sayıda çalışmaya imza attık. Bu kültürel gezi kapsamında Osmanlıdan kalan miraslara tanıklık etmek, devam eden etkilerini gözlemlemek ve ülkeleri üyelerimize tanıtmak istedik. 16 arkadaşımızla birlikte altı günlük gezi programı kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Osmanlı’dan günümüze ulaşan eserleri görmüş olmanın ve o bölgedeki soydaşlarımızla hasret gidermenin mutluluğunu yaşadık “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 11:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83