ŞENCAN'DAN KRİTİK UYARI: SAKIN KULLANMAYIN!

Son günlerde artan dolandırıcılık olayları ile ilgili Tüketici Hakları Derneği Cemal Şencan'dan açıklama geldi.

ŞENCAN'DAN KRİTİK UYARI: SAKIN KULLANMAYIN!
Ülkemizde son yıllarda dolandırıcılığın ardı arkası kesilmez oldu. Dolandırıcı demekle kalmayıp artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte türlü türlü dolandırıcılıklar ortaya çıktı. Kimi telefon dolandırıcılığı yapar kimi sağlık ürünleriyle insan sağlığını tehdit eder kimi ise çocuklarınızın geleceği ile oynar. Bazıları polis, savcı ve hâkim görünümüne girer ‘Örgüt hesabınız ele geçirmek üzere’ diyerek binlerce liranızı dolandırır. Çok sayıda dolandırıcılık şebekesi ortaya çıkıp insanların sağlığını ve parasını tehdit etmesine rağmen bu suç şebekeleriyle mücadele konusunda bir türlü yeterli önlem alınmaması ise vatandaşı bir hayli düşündürüyor. Alanya Tüketici Hakları Dernek Başkanı Cemal Şencan, son günlerde yine dolandırıcıların harekete geçtiğini ve vatandaşların dolandırıldığını ifade ederek, “Dikkatli olun” mesajını verdi.  

‘SATIŞLAR HORTLADI’

Son günlerde Alanya Tüketici Hakları Derneği’ne çok sayıda dolandırıcılıkla ilgili şikayetler geldiğini belirten Şencan, “Kapıdan satışlar yine hortladı. Biz bu tür şeylerle yıllardır mücadele ediyoruz. Dönem dönem sesleri çıkmıyor ama belirli bir zaman geçtikten sonra yine ortaya çıkıyorlar. Şimdilerde kitap satışları, sağlık ürünleri satıyorlar. Mesaj aleti ve diğerleri olsun piyasa değeri çok düşük, kalitesiz ürünleri çok fahiş fiyatlarla satıyorlar. Halkımızı bir kez daha uyarıyorum. Bu kişilerden alışveriş yapmasınlar. Bunları kullanmadan önce doktorlara mutlaka danışsınlar. Çünkü o aletlerin hepsi bazı titreşimler yapıyor. Buda bir takım rahatsızlıkları giderme yerine başka rahatsızlıklara da sebep olabiliyor. Bu hastane raporlarıyla da kanıtlanmıştır” dedi. 

‘ALANYAMIZDAN KOVALIM’

Bu tür dolandırıcılara prim verilememesi gerektiğini ifade eden Şencan, “Ayrıca ‘Milli eğitimden geliyoruz. Çocuklarınıza şu dersleri biraz zayıf. Şu kitapları alarak dersinde daha iyi olabilir’ diyerek evlere gidip kitap satıyor. Kitaplarda kopya kitaplar. Hiçbir değeri yoktur. Bu tür satıcılardan kesinlikle kitap, CD almasınlar. Özellikle ‘İnternetten eğitim yapıyoruz’ diyenlere vatandaşlarımız sakın itibar etmesinler. Bu gibi durumlarda velilerimiz okullar ile irtibata geçsinler. Çocukların öğretmenleri ile konuşsunlar. Bu dolandırıcılara veliler kesinlikle prim vermesinler. Sahtekarları zengin etmesinler. Çocuklarımızın o kitaplardan alacağı hiçbir ders yoktur. Artık internet denen bir şey var. Girdiğiniz zaman orada her türlü bilimsel bilgiye ulaşmak çok kolay. Alanya’mızdan kovalım” ifadelerini kullandı. 

FACEBOOK DOLANDIRICILARI TÜREDİ

Bu günlerde bir sosyal medya sitesi olan ‘Facebook’ üzerinden de dolandırıcıların ortaya çıktığını belirten Şencan, “Facebook üzerinden çok sayıda dolandırıcı türedi. Bununla da ilgili derneğimize yine çok sayıda şikayet geliyor. Vatandaşlarımız, internette kendisini kanıtlamamış büyük firmaların dışında yapılan bütün satışlar tamamen dolandırıcılığa yöneliktir. Güvenilir firmaların dışındakilerin yüzde 100’ü dolandırıcılık yapıyorlar” dedi. Durumun daha da net anlaşılması için konuyu birde örnek vererek anlatan Şencan, “Vatandaş telefon siparişi veriyor. Bakıyor ki; piyasa değeri bin 500 TL olan telefonu bir site 500 TL’ye veriyor. Ucuz diye siparişini veriyor. Kargoyu bir açıyor ki çocuk oyuncağı telefonu ya da parfüm, zeytinyağı şişesi, salatalık çıkıyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83