YAĞMURUN BOZDUĞUNU BELEDİYE YAPIYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden oluşturulan 20 kişilik ekip, Demirtaş Mahallesi’nde yaşanan su baskınlarına müdahale etmek için bölgeye sevk edildi. Ekipler, haftasonundan bu yana, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

YAĞMURUN BOZDUĞUNU BELEDİYE YAPIYOR
Alanya Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu etkili olan sağanak yağışın ardından Demirtaş Mahallesi’nde yaşanan su taşkınlarına müdahale etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nden oluşturulan 20 kişilik ekip bölgeye sevk edildi.  Demirtaş Merkez ve Aliefendi Mahallesi’nde 2 greyder,  4 paletli kepçe ve 1 buldozerle çalışma başlatıldı. Dere yatakları ıslah edilirken, Demirtaş Merkez’de ve tali yollarında su taşkınlarının yol açtığı hasarlar tamir ediliyor.

Ayrıca ekipler çalışmalar kapsamında dere yataklarında büzleme çalışması başlattı. Aşırı yağışın meydana geldiği bölgelerde inceleme yapan ve çalışmaları yerinde inceleyen Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri ve Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut, ‘’Cumartesi ve Pazar günleri gece başlayan sağnak yağmurda Demirtaş Merkez, Aliefendi ve Yeşilöz Mahalleleri’nde yollarda kısmen bozulmalar meydana geldi.  Ekiplerimiz şu anda bozulan yolarla müdahale ediyor. Geçmiş yıllarda yapılan büzleme çalışmalarının da yetersiz oluşu su taşkınlarının oluşmasına sebep olmuş. Biz bu büzlerin yetersiz olduğu alanlarda daha büyük büzleme çalışması yaparak olası sel ve su taşkınlarının önüne geçmiş olacağız’’ dedi 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83