Komşuda 50 bin seferberliği

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tekin, ilçe nüfusunun 50 bine çıkarılması için başlatılan seferberliğe destek vererek, “Gazipaşa’nın geleceği için muhtarlarımız başta olmak üzere herkesin desteğine ihtiyaç var” dedi

Komşuda 50 bin seferberliği
Gazipaşa'nın 49 bin 657 olan nüfusunun 50 bine çıkarılması için çalışmalar sürüyor. İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya’nın Halk Günü Toplantısında gündeme getirdiği 50 bin hedefiyle ilgili bir açıklama da Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti(GGC) Başkanı Adem Tekin’den geldi. GGC Başkanı Tekin, ilçe nüfusunun 50 bine çıkmasının önemine dikkat çekti. Gelişimin ve değişimin nüfusla olabileceğine değinen Başkan Tekin, “Yıllardır ilçemizin gelişmediğinden bahseder, yakınırız. Hatta dışarıdan bazı kesimlerin söylediği, ‘Gazipaşa’nın toprağından çömlek olmaz’ sözleri tartışma konumuz olmuştur. Maalesef ilçemizde yeterli iş imkanı olmadığından birçok önemli sektör çalışanı ilçe dışında yaşamını sürdürmek zorunda kalıyor. Bunun yanında bir de ilçemizde yaşayan ya da bir evi de burada olan, işi gereği günübirlik ilçe dışına çıkan hemşerilerimiz var. Ancak bazı kişiler, nüfus sayısının önemini yeterince idrak edemediği için ikametgahını başka il veya ilçelerde tutuyor. Muhtarlarımız başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve duyarlı vatandaşlarımız, ikametgahını 25 Aralık tarihine kadar Gazipaşa’ya aldırmaları çok büyük önem arz etmektedir. 53 muhtarlığımız var, her muhtar mahallesine 7’şer nüfus kazandırabilirse hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

TEMSİLCİ SAYIMIZ ARTACAK

Nüfusun 50 bine çıkmasının ilçeye büyük katkı sağlayacağını anlatan Tekin, “Nüfusumuz 50 bin olunca, 2019’da yapılacak yerel seçimlerde meclis üyesi sayısı yani belediyedeki temsilci sayımız 15’ten 25’e çıkacak. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki temsilci sayımız da artacak. Böylece toplantılarda daha güzel daha farklı fikirler ortaya çıkarak, ilçemizin geleceği için daha güzel projelere imza atılabilecek. Bunun yanında belediyeye gelen gelir miktarı artacak. Ayrıca kamu kuruluşlarındaki kadro sayısı artacak ve halkımıza daha iyi hizmet verilebilecek. Bu sebeplerden dolayı, ilçemiz nüfusuna 343 kişi daha eklenerek, 50 bini aşmamız gerekiyor. Tüm ilgili birim yetkilileri ile vatandaşlarımızın desteğine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83