TÜREL MUHTARLARA BİLGİSAYAR DAĞITTI

Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık Bilgi İletişim Merkezi’ni (MUBİM) daha etkin kullanabilmeleri için Alanya’da 72 muhtara bilgisayar dağıttı. Dinek Mahallesi Muhtarevi de törenle hizmete açıldı.

TÜREL MUHTARLARA BİLGİSAYAR DAĞITTI

 Büyükşehir Belediyesi, ilk defa Antalya’da hayata geçirilen ve Türkiye’deki tüm belediyelerde uygulanması talimatı verilen, muhtarların kilometrelerce uzaktan bir mesaj, telefon, faks ya da e-postayla istek, şikayet ve önerilerini iletilebildiği MUBİM sistemini daha kolay kullanabilmeleri için muhtarları bilgisayarla donatmaya devam ediyor. Alanya’da 72 muhtara bilgisayarları Dış İşleri eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in katıldığı törenle dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya Dinek Mahallesi’nde yaptırılan muhtarevi de hizmete açıldı. 

banner111
Dış İşleri eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, Başkan Türel ile muhtarların ilişkisin en yakından bilen kişinin kendisi olduğunu, muhtarların özlük haklar için Menderes Türel’in verdiği mücadeleye AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde yakından şahitlik ettiğini anlattı. 

ÇALIŞANA HİZMET EDENE MESAFE OLMAZ

Büyükşehir Yasası’nı ilk anlatmaya başladıklarında bazı kişilerin yasayı anlamak istemediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Artık Dim Çayı üzerine Ak Köprü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Muhtarlar sorunlarını cepten ve internetten Büyükşehir Belediyesi’ne iletebiliyor. O dönem Büyükşehir Yasası’na itiraz edenler mesafeler üzerinde duruyordu. Çalışana, hizmet edene mesafe mi olur. Biz Türkiye olarak Somali’ye Myanmar’a Balkanlara Orta Asya’ya, giderek hizmet ediyoruz’’ dedi. 
Muhtarların her zaman yanlarında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’ın en ücra köşelerine, yaylarına kadar hizmetleri muhtarlarla ele ele birlikte götürdüklerini söyledi. Konuşmasında hızlı tren projesiyle ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Çavuşoğlu, “Orta Asya’yı bilmeyenler, Orta Asya’daki şehirleri bilmeyenler bizim projelerimizi anlamazlar” diye konuştu.
BELEDİYEYE SORUN İÇİN DEĞİL ÇAY İÇİN BEKLİYORUZ

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlara ‘mesai arkadaşlarım’ diye seslenerek, şunları söyledi: “Sizler bizim gözümüz kulağımız dilimizsiniz. Bir mahallede, köyde, beldede, ne sorun varsa, anında bize ilettiklerinde sorunların çözümü hususunda adeta pervane oluyoruz. Çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi ki hepsini bir anda çözmemiz mümkün değil. Bir kısmını anında bir kısmını seneler içerisinde çözüyoruz. Antalya geniş bir coğrafyaya sahip. Büyükşehir Kanunu ile hizmet seferberliğini başlattık. Böylesi geniş bir coğrafya da hizmet etmek için çok çalışmak gerekiyor. Teknolojiyi kullandığımızda hizmeti vatandaşlarımıza daha çabuk ulaştırıyoruz. Bu yüzden Türkiye’de ilk defa MUBİM’i Antalya’da planladık. Geçen yıl Antalya’daki 909 muhtarımıza bu projenin uygulamaya yönelik tanıtımını yaptık. Bu yıl yeniden planlayacağız. MUBİM Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye’de uygulanmak üzere bir talimata dönüştü ve biz de Antalya olarak gurur duyduk. Çünkü projemiz Türkiye’ye örnek olmuştu. Muhtarlarımızın artık Alanya’dan kilometrelerce yol kat ederek, sorularını iletmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gelmelerine gerek yok. Bir telefonla, kısa mesaj, faks veya internet sitesinden bir müracaatla, teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak bize soruları iletebilir. Muhtarlarımızı belediyeye sorun iletmek için değil çay içmek için bekliyoruz.”

TALEPLER CEP TELEFONUNDA 

MUBİM’e gelen talepleri anında kendi cep telefonundan takip ettiğini belirten Başkan Türel, “MUBİM’i hayata geçirirken en önemli ihtiyaç bilgisayar. Alanya’da 30 muhtarımız yaptıkları başvuru ile daha önce bilgisayarlarına kavuşmuştu. Şimdi ise 72 muhtarımıza bilgisayarlarını veriyoruz. Toplamda Alanya’da bulunan 102 muhtarımıza bilgisayar teslim etmiş olacağız. Bizler hizmeti vatandaşımızın ayağına en hızlı şekilde götürmek ile mükellefiz. Bunu Büyükşehir Yasası’yla gerçekleştirme imkanı bulduk” diye konuştu.

ALANYA’YA MİSLİ MİSLİ YATIRIM

Büyükşehir Yasası ile ilgili bir takım sorulara maruz kaldıklarını sözlerine ekleyen Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alanya’nın gelirlerinin bir kısmı Antalya’ya gidiyor. Alanya bunun karşılığını ne kadar alıyor? diye bazı soru işaretleri gazetelerde yer alıyor. Alanya’dan Büyükşehir olarak kesilen miktarı bizler Alanya’ya misli misli fazlasını yatırım olarak dönüştürüyoruz. Alanya Belediyesi’nin 2014 yılında gerçekleştirdiği toplam yatırım miktarı 127 milyon TL. ASAT olarak, kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarına baktığımızda 116 milyon TL’lik yatırımı Alanya’da gerçekleştirmişiz. Bir senede Alanya Belediyesi’nin yaptığı yatırım kadar yatırım yapmışız. Buna Büyükşehir’in yatırımları dahil değil. Bu bile bizim Alanya’ya verdiğimiz önemin en güzel göstergesidir.”


ÇALIŞINCA EN GÜZEL HİZMETLER GELİYOR

Her gün Alanya’ya farklı bir yatırımla geldiklerini altını çizen Türel şunları kaydetti: “Alanya’nın kangren haline gelmiş sorunları katı atık, toptancı hal, Alanyaspor tesisleri, zamanla çözülecek. Bu senenin sonunda ihalesi yapılacak çevre yolu projesiyle bir başka sorun giderilecek. Alanya’nın trafik soruları ile ilgili master çalışmaları yapıldı. Nereye kavşak yapılacağı, bilimsel çalışmalar yürütülerek planlanıyor. Alanya’ya hizmet etmekten şeref ve gurur duyuyoruz. Biz bütün ilçelerimize daha iyi hizmet götürmek için Büyükşehir Yasası’nı çıkarttık. Yasa tartışmalarını Meclis’te yürütürken Antalya’da çatlak sesler çıkartanlar oldu. Kimileri böyle yasa mı olur? Antalya’dan Alanya’ya hizmet mi gidermiş? Bu kadar uzak mesafeden hizmet nasıl olurmuş? dediler. Biz de cevap verdik. Yan gelip yatarsan tabi hizmet gitmez dedik. Şimdi bizim gibi çalışınca en güzel hizmetler geliyor ve gelmeye de devam edecek.”
 
KISKANMA ÇALIŞ SENİNDE OLUR

Muhalif bir partinin il başkanın yapılan açılışlardan rahatsız olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Dün Antalya’da Sayın Bakanımız ile birlikte yarım trilyonluk temel atma ve açılış töreni gerçekleştirdik. Bugün Alanya’da Ak Köprü’nün temelini attık. Yarın, Manavgat ve Serik Arıtma Tesisleri’nin açılışını yapıyoruz. Bu arıtmalar 60 trilyonluk bir yatırımdır. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun destekleri sayesinde bu yatırımı gerçekleştirdik. Bir gün beni telefon ile arayarak, ‘Denizlerimizi gözümüz gibi korumak durumundayız. Derhal inşaata geçmemiz lazım. 50 Milyon TL’lik bir kaynak bulduk. Hızla çalışın ve tamamlayın’ demişti. Şükürler olsun yarın bu hayali gerçekleştireceğiz. Biz bu açılışları gerçekleştiriyoruz diye rahatsız olanlar var. Bizde güzel bir laf var, ‘Kıskanma çalış senin de olur.’ Siz bu açılışları ayıplayıncaya kadar rahat olun, dert etmeyin. Biz memleketimize eser kazandırıyoruz. Biz memleketimize büyük projeler kazandırıyoruz. Bunları yapmayalım mı? Ama onlar ne derse desin bizler en güzel hizmetleri Bakanlarımızın, hükümetimizin desteğiyle hizmete devam edeceğiz” diye konuştu. 



Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83