İLK PEDAL ALANYA'DAN

Pedallıyorum Bisiklet ve Eko Turizm Derneği yetkilileri Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret ederek, “Pedallıyorum Türkiye” projesinin ilk startını Alanya’dan vereceklerini söylediler.

İLK PEDAL ALANYA'DAN
Bisiklet kullanılmasına engel olan yorumlardan sıyrılarak bisikletle  yola çıkma ve yolda olmayı yeniden yorumlamayı hedefleyen “Pedallıyorum Türkiye” projesinin ilk etabı, 28-31 Ocak tarihleri arasında Alanya ilçe sınırları içinde gerçekleştirilecek. Projeyle ilgili bir de belgesel hazırlanarak Alanya’nın tanıtımına destek verilecek.

TURUN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ NOKTASI ALANYA

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret eden Pedallıyorum Bisiklet ve Eko Turizm Derneği yetkilileri,Yücel’e proje hakkında bilgi verdiler. Amaçlarının, bölgenin ekolojik ve sosyo-kültürel şartlarını anlamaya çalışmak ve bunların gelişimine sürdürülebilirlik ilkesiyle katkı sağlamak olduğunu belirten Dernek Yetkilileri, “Pedallıyorum Projesi, bisiklet kullanmamıza engel olan yorumlardan sıyrılarak bisikletle  yola çıkma ve yolda olmayı yeniden yorumlama çağrısıdır. Yaptığımız araştırmalarda Alanya’nın hem doğa hem de bisiklet parkurları açısından bu proje için uygun olduğunu gördük. Türkiye’de 24 noktada gerçekleştirmeyi planladığımız Pedallıyorum Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabı için Alanya’yı seçtik. 28 Ocak’ta yurt dışından ve yurt içinden gelen bisiklet ve doğa tutkunlarıyla Alanya otogarında buluşarak startı vereceğiz. Burada başlattığımız turumuzu Alanya’nın çevresinde ve Toroslar’dasürdürdükten  sonra 31 Ocak’ta yine aynı noktada tamamlayacağız. Yani turun başlangıç ve bitiş noktası Alanya’dır. Belediye Başkanımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” açıklamasını yaptılar.

TUR PROGRAMI

Tur programı hakkında da bilgi veren Dernek yetkilileri, “Yurt içi ve yurt dışından katılan bisiklet ve doğa severler ile 28 Ocak 2016 Perşembe günü saat 11:00'de Alanya Otogarında buluşuyoruz. Eşyalarımızı eskort aracımıza yüklüyor ve hazır bekleyen bisikletlerimize binerek rehberlerimiz eşliğinde önce Alanya turu yapıyor bölgeyi tanıyoruz. 29 Ocak Cuma günü sabah erken saatte bisikletlerimizle hareket ederek Batı Toroslar’a doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Toroslar’da köylere uğruyor, bölge halkıyla tanışıyor, alış verişimizi köylerden yapıyor beraber yemek yiyor ve akşamları köylerde konaklıyoruz. 3 gün süren bisiklet yolculuğumuz sonunda 31 Ocak Pazar günü tekrar Alanya merkezine dönüyor ve turumuzu tamamlıyoruz.'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 15:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83