Dev fuarın açılışını Çavuşoğlu yaptı

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) açılışana katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’deki hastanelerin dünyada ön sıralarda geldiğini, Türkiye'nin turizmde ise aldığı turist sayısı bakımından 7’nci ülke durumunda olduğunu kaydetti. Türkiye’nin gittikçe büyüdüğüne işaret eden Çavuşoğlu, "Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Dünyada küresel aktör olmaya devam edecek. Türkiye’nin gücü artacak ama Türkiye bu gücü barış için kullanacak" diye konuştu.

Dev fuarın açılışını Çavuşoğlu yaptı
Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX, 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetinin katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun açılışına katıldığı fuarda sağlık sektörünün önde gelenleri ile spor ve turizm temsilcileri, dünyanın en iyi destinasyonları arasında yer alan Antalya'nın sadece yaz sezonunda değil, yılın 12 ayında da ziyaret edilebilecek bir kent olduğunu gösterilmesi hedefleniyor.

"Her türlü turizm güzelliklerini dünyaya sunmak istiyoruz"

Yerli ve yabancı davetlileri Antalya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye kültür, turizm ve herkesin mutlu olabilecek sağlık hizmetleri bu alanlarda dünyada en önde gelen ülkedir. Türkiye, aldığı turist sayısı bakımından dünyada ilk 7’dedir. Keza Antalya’mızda öyle İstanbul’umuzda öyle. Biz artık kitlesel turizm yanında sağlık, spor, her türlü alternatif yani karavan turizminden trackinge kadar, doğa turizmine kadar, her türlü turizmin güzelliklerimizi ve zenginliklerimizi yurt içi ve dışından gelen misafirlerimize sunmak istiyoruz" dedi.

"Sağlık hizmetlerinde hastanelerimiz dünyada önde geliyor"

Kitlesel turizm olarak geçen sene yaşanan düşüşten bahseden Çavuşoğlu, bu düşüşü telafi ettiklerini söyledi. Sağlıkta Türkiye’nin gün gittikçe ilerlediğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Hastanelerimiz bugün baktığımız zaman donanım ve hizmet kalitesi bakımından dünyada en önde geliyor. Keza diş hastanelerimiz polikliniklerimiz de öyle. Bugün her türlü tedavinin en kaliteli, hızlı şekilde ve maliyeti bakımından da en rekabetçi, en uygun şekilde bu hizmetlerin verildiği bir ülkeyiz. Sağlık turizmini geliştirmek için özel hastanelerimiz ve devletimiz yatırımlarına devam edecek. Türkiye’de 30 tane şehir hastanesi kuruyoruz. Bazılarında 3 bin yatak, bazılarında da bin 500, şimdi Antalya’mızda da bin 500 yataklı yeni bir hastane kuruyoruz. Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini Kepez’e kurduk" ifadelerini kullandı.

"Atçılık turizminden de faydalanacağız"

Spor turizminde çeşitliliğin artırılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya’da yapılan spor yatırımlarına dikkat çekti. Çavuşoğlu, "Bugün gerçekten sporun her türlüsünü, her türlü organizasyonun turnuvaların düzenlenebileceği tesisleri Türkiye’ye kazandırdık. İşte Antalyamızda kapalı spor salonlarımız, stadyumlarımız. Şimdi 5 bin kişilik olimpik yüzme havuzumuzu yapıyoruz. Şuanda Antalya’da tenis kortlarını yapıyoruz. O konuda inşallah yeni büyük tenis turnuvalarını Antalya’ya getireceğiz. Yine golf turizminden de faydalanacağız. Dünyanın her yerinden golfçüler buraya gelecek. Bugün 150 ülkeden burada arkadaşlarımız var ve değişik spor alanlarında faaliyet gösteren sporcularımız da var ama alım heyetlerimiz de var. Ama bunun yanında şimdi Antalya’ya hipodrum yapılıyoruz ki Atçılık turizminden de faydalanacağız" diye konuştu.

Kolay ulaşılabilir Türkiye ve Antalya

Antalya’nın kolay ulaşılır bir şehir olması için ulaşım yönünde yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Havaalanları yapıyoruz, hızlı trenler, duble yollar, otobanlar. Antalyamıza 3’üncü havalimanını yapıyoruz, İstanbul’a da şuanda yapımını gerçekleştirdiğimiz havalalanı da dünyanın en büyük havaalanı olacak. Türk Hava Yolları uluslararası destinasyon bakımından dünyada birinci sırada. Herkes için kolay ulaşılabilir bir ülke, kolay ulaşılabilir bir Antalya olmasını istiyoruz" dedi.

Antalya’da 20 uluslararası spor turnuvası

Fuarın önemine dair bilgiler veren Çavuşoğlu, fuarda sadece alım ve arz heyetlerinin buluşmayacağını sözlerine ekleyerek, "Bu buluşmalarla bu yıl 10 milyar Türk Lirası üzerinde bir anlaşma gerçekleşmesini bekliyoruz. Kısa vadede 150 milyar TL’lik bir alımın gerçekleşeceğini bekliyoruz. 40 bin ikili iş görüşmesini bekliyoruz. 2017 yılı içerisinde sadece Antalya’da 20 adet uluslar arası spor turnuvasının yapılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Gücü barış için kullanacağız"

Son olarak Türkiye’nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye, dünyada küresel aktör olmaya devam edecek. Türkiye’nin gücü artacak ama Türkiye bu gücü barış için kullanacak. Türkiye gücünü, dostluktan yana kullanacak, Türkiye gücünü sorunların çözülmesinden yana kullanacak. Türkiye’nin gücü dünyadaki mazlumlara yardım eli olarak uzanacak. Türkiye sadece 80 milyon vatandaşına değil dünya insanlığına da hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’ta son yıllarda büyük hareketlilik yaşandığını kaydetti. Küçük bir ülke olduklarını hatırlatan Ataoğlu, ülke olarak sağlık ve turizmde ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılan Fuar ziyaretçilere kapısını açtı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu fuar alanındaki stantları birlikte gezdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 15:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83