'ITB'DE SEKTÖRÜN NABZINI TUTACAĞIZ'

Üst üste aldığı kötü haberlerle sarsılan turizm sektörü, 9 Mart'ta Almanya'nın Başkenti Berlin'de gerçekleşecek ITB Fuarı'na kilitlendi.

'ITB'DE SEKTÖRÜN NABZINI TUTACAĞIZ'

 Rusya ile yaşanan uçak olayıyla patlak veren ve ardından gerçekleşen İstanbul ve Ankara saldırılarıyla zirveye çıkan turizmdeki olumsuz hava, turizmciler üzerinde tedirginlik yarattı. Sektör olarak son günlerde zor günler geçirdiklerini ifade eden turizmciler, 9 Mart'ta Almanya'da gerçekleşecek olan ITB Berlin Turizm Fuarı'na odaklanmış durumda. Dünyanın en önemli fuarı olarak gösterilen ITB Berlin Fuarı bu yıl 9-13 Mart 2016 tarihleri arasında 50. kez düzenlenecek.  

Söz konusu fuara Türkiye bakanlık ve kamu/özel sektör işbirliği çerçevesinde 3 bin 79 metrekarelik alanda 116 stand, yaklaşık 127 katılımcı ve THY'nin kendi standı ile katılım sağlayacak. Katılımcıların 13'ü seyahat acentası ve tur operatörü, 56'sı otel, 11'i valilik, 47'si birlik, dernek, belediye ve kalkınma ajansından oluşuyor. Alanya'dan da katılımın son derece yüksek olacağı fuara Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve yönetimi, Alanya Belediye Başkanı da olan Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel ve yönetimi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve yönetimi, oda ve dernek temsilcilerinin yanısıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim de katılacak. 

banner111

'MASAYA ITB'DE OTURACAKLAR' 

Durumu değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "9 Mart'ta ITB Berlin Fuarı başlayacak ve her şey orada belli olacak. ITB'den sonra bir çok tur operatörü uçak anlaşması için masaya oturacak. Şu ana kadar bunların sadece yüzde 10 kadarı yapıldı. Normalde uçak anlaşmaları bir önceki yıldan yapılır ve gelecek sezon için hazır olur. Örnek veriyorum operasyon ağı bin kişilik, ama bunun sadece 100 tanesini aldı. Çok düşük miktarlarda yapıldı bu satışlar. Geriye kalan koltuklar bekliyor. Acentalar eldekileri satabilirse eğer kalan bu koltukları da alacaklar. Almanya'da her şey belirlenecek. Mart'ın ortası, bütün yaz sezonunun belirlenme zamanı. ITB bize sezonu gösterecek" diye konuştu. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ise yaptığı değerlendirmede, "Alanya olarak ITB'ye büyük bir standla katılacağız. Aynı zamanda Alanya Belediye Başkanımız olan ALTAV Başkanımız Adem Murat Yücel de katılacak. Görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. Ümid ediyoruz ki Alanya adına olumlu sonuçlar oluşturacak raporlar alırız. Üç aşağı beş yukarı sezonun nabzını tutacağız son durumla alakalı. Mevcut durumda nedir ne değildir hepsi orada netleşecek" dedi. Alanya'dan katılacak tesisler sayısında da bilgiler veren Sili, "Biz Alanya'yı temsilen katılacağız. Net bir bilgim olmasada 35 otel standla katılacak. Bazıları bakanlık standında olacak. Ama büyük bir çoğunluk temsilcisini gönderece" diye konuştu. 

'ALANYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ' 

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, "ALTSO olarak Alanyamız için bugüne kadar yurt içinde çalıştığımız gibi yurt dışında da çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. ITB Berlin Fuarı dünya turizmi için çok önemli. Bizler de katılım göstereceğiz. Şahsım, bazı yönetici arkadaşlarım ve odamıza üye arkadaşlarla birlikte Berlin'e giderek Alanya için çalışacağız. Güzel ve Alanya için olumlu sonuçlar alacağımıza inandığımız bir fuar olacak" diye konuştu. Aynı zamanda ALTSO'nun, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle 15 üyesini de Berlin'e iş gezisine götüreceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 13:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83