TURİZMCİNİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye'ye dönük charter yasağını kaldıran kararnameyi imzaladı.

TURİZMCİNİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

 Rusya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kararname ile Türkiye ve Rusya arasında charter uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinin uçuş güvenliğinin temini için ilave önlemler alınmasını sağlamaları tavsiye edildi. 

banner111
Sputnik'te ye alan habere göre, açıklamada Türkiye ve Rusya arasındaki tarifeli seferlerde güvenliğin sağlanması için gerekli ilave önlemlerin alınması talimatının da verildiği bildirildi. 

REUTERS AJANSI DA SON DAKİKA GEÇTİ

Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği son haberde Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev’in Türkiye’ye charter uçuş yasağını kaldıran imzayı resmen attığı ve uçuşların bugün itibariyle başlayacağı belirtildi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan geldi Yapılan açıklamada, "Rusya Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), Rus havayolu şirketlerine yasağın kaldırıldığını bildiren telgraflar gönderdi. Rus havayolu şirketleri ise, Türkiye'deki noktalara tarifesiz seferler düzenlemek için kuruma dilekçe vermeye başladı" dendi. Bakanlık açıklamasında, Rus makamlarının, Türkiye'ye charter uçuşlarının derhal başlatılması için gerekli koşulları tesis etmeye ve Rus havayolu şirketlerine bununla ilgili gerekli izinleri vermeye hazır olduğu da vurgulandı.

9 AYLIK BİR ARADAN SONRA

Yasağın kalkması ile birlikte, 28 Kasım 2015 tarihinden bu yana, (yaklaşık 9 aydır) yapılamayan charter uçuşları yeniden yapılmaya başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 19:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83