'ASFALT İÇİN RÖGARLARI KAPATTILAR'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, Eski Hisar Mahallesi'ndeki yağmur suyu drenaj rögarlarının büyük bölümününün Manavgat Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasında kapatıldığını ve su baskınlarının o nedenle yaşandığını söyleyerek tepki gösterdi.

'ASFALT İÇİN RÖGARLARI KAPATTILAR'
Manavgat'ta Perşembe gecesi etkili olan sağanak yağmur, bazı cadde ve sokaklarda etkili olurken, Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler su baskınlarını önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Su baskını yaşanan bölgelerde yapılan araştırmalar sonucunda yağmur sularının tahliyesini sağlayan yağmur suyu drenaj rögar kapaklarının asfalt ve toprakla kapatıldığı, su baskınlarında önemli bir rol oynadığı belirlendi. Büyükşehir ekipleri vatandaşlardan gelen ihbarlar ve detektör yardımıyla buldukları kapalı rögar kapaklarını yeniden açarak faal duruma getirdi. Büyükşehir ekipleri tarafından Eski Hisar Mahallesinde yapılan çalışmalar sırasında 50 dolayında kapalı rögar kapağının bulunduğu belirtilirken, kapatılan rögar kapaklarının su baskınlarında önemli rol oynadığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısı doğrultusunda 20 birim amiri, 180 personelle birlikte alarm durumuna geçtiklerini belirten Büyükşehir Manavgat koordinatörü İbrahim Büküş, “Çalışma arkadaşlarımın gayretleri sayesinde durumu en az zararla atlatmış bulunuyoruz. Yağmur öncesinde rögarların temizlenmiş olması, ekiplerin hazır beklemeleri vatandaşlarımızın büyük zararlar görmesini önlemiş oldu. Ne var ki su baskınlarının ardından baskınların en fazla yaşandığı bölgelerde yaptığımız araştırmalar bizleri ziyadesiyle üzdü. Eski Hisar Mahallesi'nde yaptığımız araştırmalarda yağmur suyu drenaj rögarlarının büyük bölümünün kapalı olduğu, baskınların yaşanmasında bunun önemli bir etken olduğunu gördük” dedi. 
Vatandaşların ihbarların ardından detektör ile arama yaptıklarını belirten Büküş, “detektörler ile yaptığımız taramalarda üzerine asfalt dökülmüş rögarların büyük bölümünü açtık ve faal duruma getirdik. En fazla üzüldüğümüz noktalardan bir tanesi de bir çok rögar kapağının Antalya bölgesinde meteoroloji tarafından yağmur ve su baskını uyarısının yapıldığı sıralarda 1 hafta önce asfaltla kapatılmış olmasıydı. Bu bir sabotajdır. Bu Manavgat’a ve Manavgat halkına karşı işlenmiş bir suçtur” diye konuştu.

Vatandaşlardan duyarlı olmasını isteyen Büküş, “Vatandaşlarımızdan bildikleri kapatılmış veya kapanmış rögar varsa bizlere bildirmelerini istiyorum. Ayrıca baskınlar sırasında rögarlardan poşetler içerisinde çöpler çıkmaktadır. Vatandaşlarımızdan rögarlara ve rögar çevresine çöp bırakmamalarını, bırakanları gördükleri zaman uyarmalarını ve bizleri bilgilendirmelerini istiyorum. Çünkü rögara atılan bir poşet çöpün ceremesini başta o bölgede oturanlar olmak üzere tüm Manavgat halkı çekmektedir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 18:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83