BU ŞAKA ANTALYA'YI KARIŞTIRDI

Antalya’da yaşayan Ruslar arasında bir Rus denizaltısının gelip Rusları kentten tahliye edeceğine dair sosyal medya şakası ortalığı karıştırdı.

BU ŞAKA ANTALYA'YI KARIŞTIRDI

 Antalya'nın özellikle Konyaaltı ilçesinde yaşayan Rusya uyruklu vatandaşlar sosyal medyada yayılan bir söylentinin ardından büyük panik yaşadı. Sosyal medya hesaplarından bir grup Rus Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline bir Rus denizaltısının yanaşacağını ve Rus uyruklu vatandaşları Rusya’ya götüreceği dilden dile dolaştı. Söylentinin ardından panikleyen bazı Ruslar kendilerini kentten tahliye edecek denizaltını beklerken, bazıları ise Rus Sanat ve Kültür Derneği’ni arayarak söylenti hakkında bilgi aldı. Çok geçmeden olayın bir şaka olduğu ve şakanın beklenenden çok paniğe neden olduğu ortaya çıktı.

banner111
"RUS DENİZALTISI YA DA GEMİSİ GELEMEZ"

Yaşanan paniğin ardından açıklama yapan Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, paniğe kapılanların kendilerini aradığını ve insanların böyle bir şakaya inanmalarına anlam veremediğini söyledi. Rus denizaltı ya da gemisinin sahile gelmesin sınırlar nedeniyle imkansız olduğunu da belirten Balcı, “İnsanlar gelip soruyorlar Rusya’dan böyle bir çağrı geldi mi? diye. Biz dernek olarak resmi bir kurumuz. Bizim telefonumuz iletişimimiz var. Resmi bir şey olursa bize bildirirler, biz de gerekeni yaparız. Şimdiye adar herhangi bir çağrı olmadı. Buraya gelip panik yapanlara inanmamalarını söylüyorum. Sosyal medyaya inanmayın resmi kurumlara başvurun. İnsanlar nasıl olur da böyle şakalara inanır. Resmi bir bildiri gelirse ben gerekeni yaparım. Bir ya da gemi gelip Antalya’daki Rusları almaz. Böyle bir şey olamaz. Denizde Türk sınırları var. Bu imkansız ve inanılmaz bir şey. Bu şakanın ardından iki kişi beni gece aradı. Çok güldük ve üzüldük. Böyle bir şakanın duyulmasından dolayı da üzgünüz. Bu şaka insanların düşünmeden panik yaptığını gösterdi.Bir rahatsızlık var insanlar yarın ne olacağını bilmiyor. Bir Türk halkından şikayetçi değiliz. Bugün birkaç Türk grubu geldi ve bize destek olduklarını söylediler. Bu sorunun yakın zamanda geçeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 16:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83