KAÇAK SİGARAYA KARŞI SAVAŞ AÇILACAK

Kaçak sigara ticareti, Antalya Esnafı ve halkı için çok uzun yıllardır önemli bir sorun. Bu sorunun önüne geçilmesi için Antalya Bakkallar ve bayiler Esnaf Odası tarafından bir adım atılması planlanıyor.

KAÇAK SİGARAYA KARŞI SAVAŞ AÇILACAK

 Kamu sağlığı politikalarına ters olan, organize suç örgütlerine gelir yaratan ve devleti milyarlarca liralık vergi kaybına uğratan ve esnafın gelirlerine sekte vuran kaçak sigara ticareti ile ilgili Antalya Bakkallar ve bayiler Esnaf odası başkanı Eyüp Sabri Kıldıran açıklamalarda bulundu.

banner111
İşte Kıldıran'ın o açıklaması:
Sigara kullanımı ile satışına ilişkin yasal bir zeminin bulunması ve toplum içerindeki bazı kullanıcılar tarafından kaçak tütün mamullerinin tercih edilmesi, kaçak sigaranın kolay pazar bulmasını sağlamaktadır. Toplumun bazı kesimlerince kaçak sigaranın tercih edilmesindeki en önemli etkenlerin başında, halkın sigara kaçakçılığını sadece vergi suçu olarak görmesi ve fiyatının bandrollü sigaraya göre düşük olmasından kaynaklanmaktır.

2014 yılında Antalya da 2 milyon paketin üzerinde kaçak sigara yakalanmıştır. Emniyet güçlerimizin ve birçok kuruluşların da katkısıyla önceki yıllarda %25 civarında olan kaçak sigara oranı % 10 lar seviyesine kadar düşmüştür. Ve bu oran son 5 yılın en düşük seviyesi olmaktadır. Bu yeterlimidir tabi ki hayır, amacımız ilimizde hiç kaçak sigara satılmamasıdır.

Bu sebeble 21-23 Aralık 2015 tarihinde Antalya da TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi PALANDÖKENİN’nin de katılacağı ve Tüm Türkiye Bakkallar ve Bayiler Odalarının başkanlarının katılacağı bir kaçak sigara çalıştayı düzenlenecektir. Yapacağımız bu çalıştay ile konuya çözüm bulup Esnafımızı bu dertten kurtaracağız.

Yeni yıldan Kaçakcı değil, Esnafımız Umutlu olsun diyorum…..

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83