CAMİ İNŞAATINA "KİLİSEYE BENZİYOR" TEPKİSİ!

Antalya'nın Alanya ilçesinde Oba Göl Mahallesi'nde yapımı devam eden Dadaşlar Camii, tamamlanmadan tartışmalara yol açtı.

CAMİ İNŞAATINA "KİLİSEYE BENZİYOR" TEPKİSİ!

Arap mimarisinden örnekler taşıyan caminin minaresini kiliselerde bulunan Çan Kulesi'ne benzeten cemaat tepki gösterdi. Mahallelerinde kiliseye benzeyen bir yapı istemediklerini söyleyen mahalle sakinleri, "Biz mahallemizde kilise değil, cami istiyoruz. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz" dediler. 225 metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve 2011 yılında dönemin Oba Belediye Başkanı Emin Hatipoğlu tarafından kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yeni projesi yapılan Dadaşlar Camii'nin şimdiki dış görünümü ve minare yapısının kiliseyi andırdığını ileri süren cemaat üyeleri tepki gösterdi. Emin Hatipoğlu'nun 2011 yılında hazırlattığı projeyle benzerliği olmadığı iddia edilen cami turistler tarafından da kiliseye benzetiliyor. Oba'da yerleşik yaşayan yabancıların, "Burası kilise mi" sorusundan sıkılan esnaflar tepkilerini dile getirmek için dün cami önünde bir araya geldiler. Vatandaşlar bu durumun bir an önce düzeltilmesinin gerektiğini belirtirken, aksi taktirde namaza başka camiye gideceklerini söylediler.

"BİR TEK ÇAN EKSİK"

Bölge esnaflarından Bülent Mıravıt, caminin görünümünün daha çok kiliseye benzediğine dikkat çekerek, "Kuleleri de görüldüğü gibi minareden daha çok çan kulelerine benzemiş. Birer tane çan eksik kalmış. Bu konuda biz bölge halkı olarak tamamen şikayetçiyiz. Biz bu çan kulelerinin yıkılıp yerine düzgünce birer minare yapılmasını istiyoruz. Oba'da yerleşik yaşayan yabancılar bile buranın bir kilise olduğunu sanıyor. Kimse buranın bir cami olduğunu düşünmüyor. Dikkatli baktığınız zaman giriş yapısının üst kısmında ki şekilde bir haç işaretini anımsatıyor. Ayrıca yan tarafta bulunan demirli bölmede daha çok kiliselerin yapımına ve mimari şeklini andırıyor" dedi.

"YETKİLİLERDEN DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUZ"

Mahalle esnaflarının çok rahatsız olduğunu söyleyen Mustafa Demirkaya, şunları söyledi: "Yetkililerin bu konuda bir duyarlılık göstermesini istiyoruz. Esnaflar ve halk imza topluyor. Obagöl halkı buradan çok rahatsız. Biz burada cami istiyoruz. Kiliseye benzeyen bir yer değil. Bu imzalar toplandıktan sonra da başta Alanya Müftülüğü olmak üzere tüm yetkili birimlere götürülecek." Bir diğer mahalle sakini Ali Kıvanç ise "Burası daha önce tüm mimarisi ile cami görünümündeydi. Burayı büyütmek için yıktılar. Caminin şuandaki görünümü bir kilise olarak görünüyor. Buraların yıkılıp tekrar düzeltilmesini istiyoruz. Çünkü buraya gelen yabancı turistler burayı bir kilise sanıyorlar. Biz mahallemizde cami istiyoruz" dedi. Dadaşlar Camii'nde daha önce gelip bir çok kez namaz kıldığını söyleyen Adem Çolakoğlu, "Burası normal bir cami şeklindeydi. Ancak şuanda burası bir kiliseyi andırıyor. Hatta ben restorantta çalışıyorum turistler bize hep soruyorlar, 'Burası kilise mi? diye. Burası için imza topladık. Bu imzalar gerekli yerlere götürülecek. Çünkü burası kimsenin içine sinmiyor. Açılsa bile Allah affetsin ama ben buraya değil başka bir camiye giderim" diye konuştu. 

banner111

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 12:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83