CHP KADIN KOLLARI KADINA ŞİDDETE KARŞI!

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

CHP KADIN KOLLARI KADINA ŞİDDETE KARŞI!
 Zuhal Sirkeli, artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarına dikkat çekerek, CHP Kadın Kolları Alanya İlçe Teşkilatı'nın kadınların yanında olduğunu belirtti.

İşte Sirkeli'nin o açıklaması:

25 Kasım, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa ve kadınları, kadın haklarını yok sayan sistemlere karşı kadınların eylem günüdür.

Ülkemizde Kadın cinayetleri ve kadına yönelik her türlü şiddet hız kesmeden devam ediyor. Ülkemizde her gün ortalama 5 kadın erkekler tarafından öldürülüyor. Kadın cinayetleri 2002 ila 2009 yılları arasında yüzde 1400 artış gösterdi. Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 2002 yılında öldürülen kadın sayısı sadece 66 iken bu rakam 2004’te 164, 2005 yılında 317’ye, 2007 yılında ise 1011’e yükseldi. Bakanlık verilerine göre 2014 yılında Türkiye’de 250 kadının öldürüldü, 2015 yılının ilk 10 ayında da 239 kadının şiddet kurbanı oldu. Kadına şiddete karşı Türkiye’de hükümet politikalarının yetersizliğini görüyoruz. 2009 yılından itibaren Adalet Bakanlığı tarafından istatislikler kamuoyu ile paylaşılmıyor. Ancak 2008 yılından bu yana şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar için dijital bir anıt oluşturularak, anitsayac. com

adresinden yıllık ölüm oranları rakamlar, mağdurelerin isimleriyle birlikte açıklanıyor.

Ülkemizde de kadına yönelik şiddet konusunda devlet tarafından yapılan çalışmalar yaraya merhem olamamıştır. Bu ülkenin kadınları, gençleri, yaşlıları, çocukları şiddete maruz kalıyor. Neden, niçin diye sorgulamaktansa nasıl çözebiliriz diye sorgulamamız lazım.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların yaşam haklarının bir an önce garanti altına alınması için başta devlet kurumları olmak üzere tüm üniversite ve eğitim kurumları, basın yayın organları ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hazırlaması, gerekli tüm adımların hızla atılması ve fiili olarak yaşama geçirilmesini istiyoruz ve biz CHP kadın kolları olarak kadına yönelik şiddetle mücade konusunda yapılacak olan mücadelenin içinde dün olduğu gibi bu günde yer almaya hazırız.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü`nün adına yakışır bir şekilde tüm dünyada kadınların uğradıkları şiddetin ortadan kalkması için bir başlangıç noktası olmasını temenni ediyor ve şiddetin olmadığı bir dünya diliyoruz.

Zuhal Sirkeli

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 13:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83