24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile anıt önündeki tören sona erdi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra Alanya Kültür Merkezi ''A'' salonunda devam etti.

KAYMAKAM TARISEVEN ” ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR''

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün hem öğretmenler gününü hem başöğretmen Atatürk'e başöğretmenliğin verilmesi münasebetiyle düzenlenen törenle bir aradayız. Öğrencilerinizi yetiştirirken ilk önce en iyi şekilde kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. İnsan ne kadar bilirse o kadarını verir karşısındakine. Özellikle yeni nesilleri yetiştirmek adına bu çok önemlidir. Büyük Atatürk yeni nesiller yetiştirme görevini siz değerli öğretmenlere vermiştir. Ulu Önder Atatürk'ün vermiş olduğu bu görevi yerini getirmek için öğrencilerinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek istiyorsak eğitime son derece önem vermeliyiz. Öğretmenlik aynı zamanda peygamber mesleğidir. Başta peygamberimiz olmak üzere tüm peygamberler geldikleri topluluklara, ümmete öğretmenlik yapmışlardır. Yine peygamberimiz diyor ki “İlim Çin’de de olsa arayınız” aynı şekilde peygamberimiz tarafından ilmin kapısı olarak nitelendirilen Hz. Ali de “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapmıştır. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bugün emekliler kervanına katılacak olan ama bir başka alanda öğretmenliğe devam edecek olan öğretmenlerimize başarılar diliyor, yemin ederek göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de, görevlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ER ''ÖĞRETMEN GÜNEŞ GİBİDİR''

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ise yaptığı konuşmada ''Bugünün gerçek sahipleri  öğretmenlerim. Öğretmen güneş gibidir hem ısıtır hem üşütür. Bir ülkenin kalkınması çok iyi yetiştirilmiş insan gücüne bağladır. Bu yetiştirmeyi siz değerli öğretmenlerim yapacak. Dünyada bir sürü meslek var bu mesleklerin temeli öğretmenliktir. Sevginizi, ilginizi, birikimini, gülüşünüzü ve sıcak sevginizi bizlere verdiğiniz için teşekkürler öğretmenim.  Sevgili öğretmenlerim, geleceğiniz gözlerinizde gördüğüm ışıklar gibi hep aydınlık olsun. Meşaleleriniz hiç sönmesin'' dedi.

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda emekli öğretmenler adına Şükrü Gökçeoğlu ile göreve yeni başlayan öğretmenler adına Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Leyla Turhan ise birer konuşma yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreninin ardından, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'in, 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket vermesi ile devam etti.
 
Ayrıca, özel öğrenciler öğretmenleri için duygularını resimlere yansıttı. Özel öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'den alırken, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e duygulu anlar yaşattılar.

Program, Müzik Öğretmenleri Merve Kalay Öney, Deniz Zeylan, Emre Yıldırım, Esra Seçal, A. Yıldız Beker’ in ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yer aldığı müzik dinletisi  ile sona erdi.

Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83