ANTALYA'DA SANAL KADIN MÜZESİ AÇILDI

Kısa adı ATAV olan Antalya Tanıtma Vakfı (ATAV) sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kurduğu sanal kadın müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

ANTALYA'DA SANAL KADIN MÜZESİ AÇILDI

 Akra Barut Otel'de düzenlenen Sanal Kadın Müzesi açılış töreninde konuşan ATAV Bakanı Nizamettin Şen, ATAV’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

banner111
 
Şen, "Bu müzeyi, kent  ve kırsalda kadın yurttaşlığını yükseltmek, kadınlarla ilgili her türlü konuyu ele alarak kadınların var olma ve toplumda hak ettikleri yeri alma mücadelelerine  katkı vermek amacıyla kurduk" dedi.
 
Şen, Antalya’nın kentsel bilincinin gelişiminde çeşitli ve birbirinden bağımsız kulvarlarda katkı vermiş olan kadınları, onların başarı hikâyelerini derleyerek Antalya’nın gözleri önüne sergilediklerine işaret ederek, ‘’Küratörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik’in yaptığı bu sanal müzede, Antalya tarihini, kentin kendi içinden yetiştirdiği veya bu kente aşık kadınların gözünden Antalya’yı yorumladıklarına şahit olacaksınız. Antalya’ya kendilerinden çok başarı atfetmiş olan kadınlardan hepimizin öğreneceği ve kentli birey olgusundan çıkaracağımız dersler olduğu yadsınamaz bir gerçek’’ diye konuştu.
  
Konuşmaların ardından 11 kişilik Kadın Komisyonu adına konuşan Yeliz Gül Ege, Sanal Kadın Müzesini oluşturmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Antalya Kadın Müzesi, kadınlara özel olarak hitap eden ve Antalya’nın geleneksel tarihinin bir parçası olan takı ve aksesuarların satışının yapılacağı bir sanal mağazaya da ev sahipliği yapıyor. Antalya Tanıtım Vakfı’na ait yayınların da bulunacağı sanal mağaza, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından üretilmekte olan takı ve aksesuarların Antalyalı kadınlara bir armağanı gibi duruyor. 
 
Antalya Kadın Müzesi, yine Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan Yörük kadınları kıyafetlerinin sergilendiği bir fotoğraf galerisini de içerisinde barındırıyor. 
 
Kadın Müzesi açılışından sonra İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde de kendisini ve Antalya kadınlarını anlatmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83