TÜREL'DEN CHP'YE YANIT VAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP İl Başkanı Semih Esen'in yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına yanıt verdi.

TÜREL'DEN CHP'YE YANIT VAR

 Türel'in açıklaması şöyle: 

banner111
"Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı’nın 08.06.2016 tarihinde yaptığı basın toplantısında ortaya attığı asılsız iddialar ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına açıklama yapma zarureti doğmuştur.

CHP İl Başkanı yaptığı basın toplantısında, Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri karşısında muhalefet olarak çaresizliklerini bir kez daha sergilemiş ve bu çaresizlik içinde siyasi rant kazanmak adına yalan beyanlarla gerçek dışı açıklamalarda bulunarak kamuoyunu yanıltmaya çalışmıştır.

İl Başkanı yapmış olduğu basın toplantısında Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu ihalelerle ilgili bir takım yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarında bulunmuştur.

Halbuki, yolsuzluk yapıldı diye iddia ettiği konuyla ilgili ihale 26.11.2015 tarihinde iptal edilmiştir. Nasıl olur da, iptal edilen bir ihale ile ilgili yolsuzluk olabilir. İşin trajikomik tarafı bu ihalenin iptal edildiğini kendisi de ifade etmiştir. Ayrıca, bu ihale ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma ve inceleme yapmış, inceleme sonucunda takipsizlik kararı vermiştir.

İl Başkanının yine Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız ile ilgili ortaya attığı usulsüzlük iddialarının tamamen mesnetsiz ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu açıktır. Bahsi geçen ihalelerin büyük bir kısmı, 6360 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Belediyemizin hizmet alanının büyümesi, sorumluluk alanımıza dahil olan doğu- batı ilçelerinde temizlik ve katı atık depolama işlerine ilişkin hizmetlerin gerçekleştirilmesi ile ilgilidir.

Söz konusu ihalelerin yapılmaması, hizmetlerin verilmemesi durumunda oluşacak haşere üremesi ve doğabilecek salgın hastalıkların olabileceği açık olduğundan, bunun sonucu kamu yararı, halk ve çevre sağlığı düşünülerek, ihaleler yasaya uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Yapılan ihalelerden sonra 4734 Sayılı Yasa kapsamında Kamu İhale Kurumu’na yapılan itiraz sonuçlanıncaya kadar, halk sağlığı ve çevre sağlığını korumak, salgın hastalıklar ile karşı karşıya kalmamak için önem arzeden işin devamını sağlayabilmek adına, hizmetin devamlılığı için doğrudan temin ve pazarlık usulüyle 4734 sayılı Yasa hükümleri gereğince usulüne uygun olarak ihaleler yapılmıştır. Bu ihalelerin hiçbirinde yasal hükümlere aykırılık bulunmamaktadır. 

Dünya turizminin başkenti olarak adlandırılan Antalya’ da, turizm 12 ay devam etmekte olup 2015 yılı içerisinde yaklaşık 10–11 milyon turiste ev sahipliği yapmıştır. Bunun yanı sıra G-20 ve EXPO gibi uluslararası projelere ev sahipliği yapan kentimizde bahsi geçen temizlik ve katı atık depolama işlerinin bir gün dahi aksaması dünya kenti yaptığımız Antalyamız için mümkün değildir.
Hizmetin devamlılığı, mahiyeti ve önemi nedeniyle 4734 Sayılı Yasaya uygun şekilde hizmetin devamlılığını sağlanmıştır. 

İl Başkanının açıklamalarının siyasi rant kazanmak için yalan beyanlarla gerçek dışı açıklamalarda bulunarak kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu açıktır. 

Kamuoyunun bilgilerine sunulur. " 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 15:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83