ALANYA'NIN BEKLEDİĞİ PROTOKOL YAPILDI

Alanya Devlet Hastanesi ve Bölge Hastanesi’ni ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ statüsüne yükseltecek protokol Antalya Valiliği’nde gerçekleştirilen törenle imzalandı.

ALANYA'NIN BEKLEDİĞİ PROTOKOL YAPILDI

 Antalya Valiliği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Rektörlüğü arasında, Alanya Devlet Hastanesi ‘nin birlikte kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında protokol imzalandı.

banner111
Gerçekleştirilen imza törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz, İl sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ve Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan katıldı.
Antalya Valiliği’nde imzalanan Ortak Kullanım Protokolü gereğince bundan sonra Alanya Devlet Hastanesi ile Alanya Bölge Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından ortak kullanılacak. 


PROTOKOL İLE ALANYA’DAKİ SAĞLIK HİZMETİNİN KALİTESİ ARTACAK

Protokole ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Bilindiği gibi Ülkemizde son yıllarda tüm alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Kronik sorun olarak nitelendirilebilecek halkımızın sağlık hizmetlerine erişme sorunları, sağlıkta dönüşüm projeleriyle yeniden düzenlenmiş ve sağlık hizmetlerinin sunumunda oldukça ileri düzeylere erişilmiştir. Hatta bu konuda yapılan atılımlar sayesinde gelişmiş Batı ülkeleri için dahi örnek teşkil edecek bir sistemin temelleri atılmıştır. 
Kendi  halkımıza ve başta komşu ülkeler olmak üzere tüm dünya ülkelerine daha kaliteli ve daha özellikli hizmetlerin sunulmasını amaçlayan projelerden bir tanesi ; Sağlık Bakanlığı ve Üniversite Tıp Fakültelerinin birlikte çalışmasıdır. Bu proje sayesinde; sağlık alanında iyi bir işletmeci olan ve daha çok hizmet hastanesi olarak Tıp alanında hizmet üreten Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile Tıp alanında eğitim- araştırma faaliyetleri ve özellikli tedavilerde bulunan Üniversite Tıp Fakültelerinin bu alanda birlikte çalışmaya teşvik edilmesi sağlanmıştır. Böylece sağlık alanında kaliteli hizmet ile birlikte eğitim-araştırma faaliyetleri ve özellikli tedaviler bir araya getirilmiş olmaktadır.
Bugün burada bu amaçla Tıp alanında yeni bir sinerji birlikteliğinin sağlanması için Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Alanya Devlet Hastanesi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin birlikte çalışması için ortak protokol imza aşamasına gelinmiştir. Bu protokol ile halen Devlet Hastanemizde çalışan doktor, hemşire vs. gibi mevcut çalışanlar görevlerine devam edecek, Üniversite akademik personel desteği ile sunulan hizmetlerin çeşitliliğini ve kalitesini yükseltmiş olacaktır.”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu; Akdeniz Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden ALKÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin okullarında eğitim almalarının tek yolunun Alanya’da bulunacak bir Eğitim Araştırma Hastanesi’nden geçtiğini dile getirerek imzalanan bu protokol ile bu gerçekleştirilmiş olacak dedi. Vali Karaloğlu konuşmasının devamında; “ Alanya artık sadece kendisinin değil, çevre ilçelerin de üçüncü basamak sağlık hizmetinin yapılabildiği bir merkeze dönüşüyor. Bu çok önemli. Bakanlık personeline ilave olarak üniversitemizin akademik personeli de vatandaşa hizmet edecek. Burada kaybeden yok. Vatandaş kazanacak, daha kaliteli bir sağlık hizmeti alacak.” Diye konuştu.

“TIP FAKÜLTESİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ ALANYA’DA ÖĞRENİM GÖRECEK”

Rektör Pınarbaşı ise hali hazırda Tıp Fakülteleri ve öğrencileri olmasına karşın öğrenimlerini Antalya’da gerçekleştirdiklerini dile getirerek; “Tıp fakültesi hastanemiz olmadığı için öğrencilerimiz Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim görüyor. İlçedeki mevcut hastaneleri kullanarak doktorlar ve öğrencilerimiz için alan oluşturmuş oluyoruz.” Dedi. Uygulamanın 20'ye yakın ilde uygulandığını dile getiren Rektör Pınarbaşı, nüfusu 750 binin altındaki illerde kaynakların daha etkili kullanılması amacıyla uygulamanın hayata geçirildiğini ifade etti. Rektör Pınarbaşı Alanya’da iyi olan sağlık hizmetlerinin bu uygulama ile çok daha iyi olacağını belirterek; “ Üniversitemiz ile alakalı her türlü konuda bizden desteğini esirgemeyen  Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, Sayın Sağlık Bakanlığı Müsteşarımıza, özellikle bütün randevu taleplerimizde bize yardımcı olan ve görüşmelerimizde bizi yalnız bırakmayarak yanımızda olan Sayın Antalya Milletvekilimiz Sema Nur Çelik’e, Sayın Valimize ve emeği geçen herkese çok  teşekkür ediyor, minnetlerimi sunuyorum" dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz da  Alanya’da kanser hastalarının da tedavi edilebileceği bir Tıp Fakültesi’nin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak; “ Tabii biz de istiyoruz ki Alanya’da onkoloji olsun. Kanser hastaları rahat tedavi görsün. Kemoterapi gören hastalar yollarda zorluk çekmesin istiyoruz.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından Alanya Devlet Hastanesi’nin ortak kullanımına ilişkin protokol Antalya Valisi Karaloğlu ve ALKÜ Rektörü Pınarbaşı tarafından imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83