ASMEK'İN HEDEFİ REKOR KIRMAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ( ASMEK ) Alanya Şubesi 2015 – 2016 Eğitim dönemine Ekim ayında başlıyor. Gelen talepler doğrultusunda yirmiden fazla branşta kurs açılıyor.

ASMEK'İN HEDEFİ REKOR KIRMAK
ASMEK’lerde yeni eğitim öğretim yılının ilk dönemi için kurs kayıtları Eylül ayının ilk haftasında tamamlandı. En çok başvuru yapılan merkezlerden biri olan Alanya’da bilgisayar, İngilizce ve Arapça başta olmak üzere yabancı diller, diksiyon, kuaförlük, cilt bakımı, çeyiz ürünleri hazırlama, ipek kozası ile Yerleşik Alman ve Ruslara yönelik Türkçe kursları en büyük ilgiyi gören kurslar oldu. İlk dönem kurslarına yaklaşık 400 kişi kayıt yaptırdı. İkinci dönem kurslarıyla birlikte bu sayının bini aşması bekleniyor. Kurslar içeriklerine göre 2,5 ay ile 8 ay arasında sürecek. Kurslara en büyük ilgiyi ev hanımları gösterdi. Özellikle 0-6 yaş çocuklar için açılan ücretsiz kreş bayanların kurslara daha fazla ilgi göstermesine neden oldu.

ANNELER KURSTA ÇOCUKLAR KREŞTE

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Antalya’da yıllardır başarıyla hizmet veren ve bir çok kişiyi meslek sahibi yapan ASMEK kurslarına Alanya da gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Güney, “ vatandaşın talep ettiği birçok alanda kurslar açıyoruz. Kendini geliştirmek isteyen gençlerin yanı sıra, ev hanımları ve çalışanlara yönelik de kurslar düzenliyoruz. Alanya ASMEK bünyesinde ücretsiz faaliyet gösteren kreş hanımların kurslara ilgisini arttırıyor. Onlar kursta eğitim alırken, öğretmenlerimiz çocuklarla güzel vakit geçiriyor. Kurs sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika da verilmesi talepleri arttırıyor “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83