AİLELER DİKKAT! BU PARAYI SAKIN ÖDEMEYİN

Okulların açılmasına kısa kala ve birçok okulda kayıtların devam ettiği Antalya'da Valilik bir genelge yayınladı. Genelgede zorla bağış, para karşılığı sınıf ve öğretmen tercihi ile sınıfların kız-erkek dengeli olacak şekilde oluşturulması yönünde uyarılar var.

AİLELER DİKKAT! BU PARAYI SAKIN ÖDEMEYİN
Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu imzasıyla Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen genelge, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla tüm okullara gönderildi. Genelgede, ilköğretim çağında olup ilk defa okula adım atacak öğrencilerin kayıtlarının, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre başladığına dikkat çekilerek, kayıtların Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği usul ve esasları çerçevesinde devam ettiği belirtildi. 

ÖNEMLİ UYARILAR

Genelgede, kayıtlar esnası ve sonrası için şu uyarılarda bulunuldu:
"Kayıt parası, öğretmen tercihi adları altında velilerden sorunlu bağış istenildiği, talep edilen bağışlara bağlı olarak velinin istediği sınıfa ya da öğretmene yönlendirme yapıldığı, gerek e-okul gerekse Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre 4+4+4 zorunlu eğitim kapsamında adresi okulun kayıt sınırlarına dahil ve şartları tutan bir öğrencinin, kayıt işlemlerinde hiçbir şart ve mazeret öne sürmeksizin, iş ve işlemlerin en kısa sürede bitirilmesi esastır."

Bu nedenle, öğrenci velilerinin, 'sınıf ve öğrenci tercihi' talebi karşısında Okul-Aile Birliği'nce özel ve zorunlu bağış talebinde bulunmak gibi bir yaklaşım içerisinde olunmaması istendi. Okul müdürlüğünce yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin kız- erkek dengeli olacak şekilde, açılan sınıf ve öğretmen normları da dikkate alınarak kura yoluyla sınıflara öğrenci dağılımının yapılması ve bu işlemlerin tutanak altına alınması uyarısı da yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 15:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83