YABANCILARIN MÜLK EDİNMEDE İLK TERCİHİ ALANYA

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesine ilişkin esaslar ile ilgili yapılan düzenlemelerden sonra Türkiye uluslararası emlak sektöründe büyük bir sıçrama yaparken, yabancıların mülk edinmede en büyük tercihi Alanya oldu. Alanya’da mülk edinen yabancıların sayısı 37 bine yaklaştı.

YABANCILARIN MÜLK EDİNMEDE İLK TERCİHİ ALANYA

 Alanya Tapu Müdürlüğü’nün verilerine göre son üç ay içerisinde 1,306 yabancının Alanya’dan mülk edindiği tespit edildi. Son üç ayda Alanya’da yaşamayı ve mülk edinmeyi tercih eden yabancılarından 287 kişi ile Ruslar birinci sırayı alırken, 159 kişi ile İsveç ikinci ve 119 kişi ile Irak vatandaşları üçüncü sırada yer aldı. Son dönemde Avrupalıların yanı sıra Irak, Kazakistan, Türkmenistan ve benzeri Ortadoğu ve Asya ülkelerinden vatandaşlar da Alanya’dan mülk edindiler. İrlanda, Danimarka, Norveç, Hollanda ve Belçika vatandaşları ise Türkiye’nin güney sahillerinde mülk edinirken en çok tercih edilen yer ise yine Alanya oldu. Alanya’ya yerleşen ve mülk edinen 80 farklı milletten yabancıların sayısı 36.817 kişiye ulaştı.

banner111
TANRISEVEN: FARKLI MİLLETLERDEN İNSANLAR ALANYA’DA MUTLU YAŞIYOR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı değerlendirmede, Alanya’nın giderek fark edilen coğrafi güzellikleri, tarihi ve ekonomik anlamda cazibesi ile birlikte yabancılar tarafından, mülk edinmede daha çok tercih edildiğini belirtti. Kaymakam Tanrıseven, yeni mevzuat ve düzenlemelerin getirdiği kolaylıklar ışığında 37 bine yakın yabancının Alanya’da mülk edindiğini kaydetti. Kaymakam Tanrıseven, özelikle Rusya ve İskandinav ülkeleri vatandaşlarının ağırlıklı olarak Alanya’da yaşamayı ve mülk edinmeyi tercih ettiklerini söyledi. Tanrıseven, son dönemlerde Ortadoğu ve Asya Ülkelerinin de mülk edinme konusunda Alanya’ya ilgi gösterdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Alanya’daki barış, hoşgörü ve huzur ortamında farklı dil, din ve ırktan insanlar mutluluk içerisinde yaşıyor. Alanya’ya yerleşmek isteyen yabancılar, gelip farklı milletlerden insanların Alanya’da özgürce ve mutlu bir şekilde yaşadıklarını görebilirler.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 11:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83