ALTSO’nun pırlanta eğitimi başladı

ALTSO’nun pırlanta eğitimi başladı

Üyelerinin ve halkımızın mesleki gelişimlerine katkı sunmayı hedef edinen ve bu kapsamda çok sayıda eğitim gerçekleştiren ALTSO’nun kuyumculara yönelik düzenlediği ücretsiz pırlanta eğitimi başladı. 
Eğitim sınıfını ziyaret eden Başkan Erdem, ALTSO üyelerinden gelen talepler doğrultusunda eğitimler düzenlediklerini belirterek, “Üyelerimizin görüş ve önerileri doğrultusunda farklı sektörlerle ilgili eğitimler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de eğitimlerimiz devam edecek” dedi. 

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ile JTR (Mücevher Teknoloji Araştırma Merkezi) işbirliğinde düzenlenen pırlanta eğitimi başladı. 4 grup halinde farklı tarihlerde gerçekleştirilecek olan eğitimlere kuyum sektöründe faaliyet göstere ALTSO üyeleri katılıyor. 

ALTSO Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi ziyaret ederek, kursiyerlerle bir araya gelen ALTSO Başkanı Eray Erdem, mesleki eğitimlerin önemine değindi. Başkan Erdem, her sektörden gelen talep doğrultusunda eğitim düzenlediklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte de bu tarz eğitimlere devam edeceklerini söyledi. 

banner111

ERDEM: “EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Başkan Erdem, “Kuyumcularımız için ücretsiz olarak düzenlediğimiz pırlanta eğitim kursunu ziyaret ettik. Kursiyer arkadaşlarımıza başarılar dileyip, görüş ve önerilerini aldık.
Yeni açılacak pırlanta eğitim sınıflarımız için de kayıtlarımız devam ediyor. Ücretsiz olarak pırlanta eğitimi almak isteyen üyelerimiz ALTSO Eğitim Şubemize başvurabilirler. 
Üyelerimizin mesleki gelişimi için gelen talepler doğrultusunda her sektör için eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Pırlanta eğitimini veren Jeoloji Yüksek Mühendisi Deniz Tanju Yılmaz, eğitim içeriği hakkında bilgiler aktardı. Yılmaz, “Eğitimimizde sentetik elmas ve imitasyonların nasıl ayırt edilebileceği konusunda hem teorik hem de uygulama çalışması yapılacaktır. Pırlantanın 4C özelliklerinin belirlenmesi derecelendirme sistemi loupe ve mikroskop ile profesyonel pırlanta inceleme teknikleri katılımcılara aktarılacaktır. Sektörel anlamda tecrübelerimizi geliştirmek adına özellikle firma sahiplerine ve firma sorumlularına bu eğitimi almalarını öneriyoruz” diye konuştu. 

Eğitmen Yılmaz ayrıca, kuyumculara yönelik bu eğitimi JTR (Mücevher Teknoloji Araştırma Merkezi) işbirliğinde düzenleyen ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83