AVRUPA BASINI ALANYA'DAKİ OLAYLARI BÖYLE ÇARPITTI

Danimarka, Norveç ve diğer bir çok Avrupa ülkesinin gündeminde Alanya'daki olaylar vardı. Alanya'da vatandaşlarının can güvenliğinin olmadığını iddia eden basın organları, turistlere taş isabet ettiği, otellere saldırı düzenlendiği gibi yalan haberler yaptılar.

AVRUPA BASINI ALANYA'DAKİ OLAYLARI BÖYLE ÇARPITTI
Danimarka'nın BT gazetesi, "Tatil cennetinde şiddetli gösteriler, bazı yerler ateşe verildi turistlere taş isabet etti" manşeti ile verdiği haberde, "Türkiye'nin tatil cenneti Alanya'da sözde barışçıl gösteriler olacaktı ama barlar, restoranlar, dükkanlar ateşe verildi, başına taş isabet eden turistler yaralandı" denildi. Haberde Emile adındaki Norveçli bir turistin, "Bize sakin bir gösteri olacağı söylendi ama otelden çıkmamamız tavsiye edildi. Göstericiler iktidarın sadece turistleri düşündüğünü, Türklerle ilgilenmediğini öne sürerek turistlere da saldırmaya başladılar. Biz de çok endişe duyduk. Yaralanan turistler oldu" sözlerine yer verdi. Gazete ayrıca Christer adında başına taş isabet eden bir başka Norveçli turistin, "Yemek yediğimiz restoranın arkasında tuvalete sığınmak zorunda kaldık. 20 Dakika sonra polisler geldi ve bizi kurtardı. Norveçli turistler için popüler olan Robin Hood ve Latino Garden adlı kulüpler ateşe verildi. Ben de başıma isabet eden taş nedeniyle yaralandım" sözlerine yer verdi. Danimarka'dan en çok turist taşıyan acentelerden biri olan Star Tour basın sözcüsü Nikolai Johnsen Dışişleri Bakanlığı ile sürekli diyalog halinde olduklarını ve Türkiye'ye giden turistleri uyardıklarını belirterek, Danimarkalı turistler için çok tehlikeli bir durum olmadığını açıkladı. Nikolai Jonsen halihazırda, Alanya'da kendileri tarafından gönderilen 1500 Danimarkalı bulunduğunu ve olaylara çok yakın olduklarını belirterek SMS ile müşterileri uyardıklarını söyledi. Danimarka seyahat acenteleri birliği Türkiye'ye bilet alan 195 kişinin tatilini iptal ettiğini bildirdi. 

HÜRRİYET GAZETESİNE SALDIRILDI 

Hürriyet gazetesinin ve HDP Merkez binasının saldırıya uğradığını belirten Norveç'in TV 2 televizyon kanalı da "tatil cennetinde şiddetli olaylar. Norveçli Christer başından yaralandı" başlığı ile verdiği haberde Christer ve Emile adlı turistlerin, "Her şey çok dramatik başladı ve büyük korku yaşadık. Her taraf gaz doldu. Dükkanlarda çalışanların yüzüne bile biber gazı sıkıldı. Restorandan polislerin yardımı ile otobüslerle otelimize götürüldük" cümlelerine yer verdi. Danimarka, İsveç ve Norveç Dışişleri Bakanlıkları, Türkiye'ye gidecekleri, dikkatli olmaları ve sürekli seyahat acenteleri ve bakanlık halkla ilişkiler dairesi ile bağlantı halinde olmaları konusunda uyararak, olaylardan uzak durmaları çağrısında bulundular.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 14:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83