TANRISEVEN VE ALANYA GÖNÜLLÜLERİ'NDEN KETEM'E ZİYARET

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven ve Alanya Gönüllüleri Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'ni (KETEM) ve Obezite Birimini ziyaret ettiler

TANRISEVEN VE ALANYA GÖNÜLLÜLERİ'NDEN KETEM'E ZİYARET
Ziyarette, Alanya Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dilek Yüksel, Ceylan Tanrıseven ve Alanya Gönüllülerine KETEM’in yaptığı çalışmalar ile birlikte kanser ve kanser çeşitleri hakkında bilgi verdi. 2014 yılından bu yana hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi ziyaretinde,   Ceylan Tanrıseven, Günümüzün kanayan yarası olan kansere dikkat çekmek için Alanya Gönüllüleri ile birlikte KETEM’i ziyaret ettiklerini söyledi.

CEYLAN TANRISEVEN ''KANSERE KARŞI ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ''

Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'ne (KETEM) ziyareti esnasında bir konuşma yapan Ceylan Tanrıseven, ''Günümüzün kanayan yarası olan kansere farkındalık yaratmak için buradayız. Çağımızın en çok korkulan hastalıklarından kansere karşı erken teşhis ve tarama çok önemlidir. KETEM’de tam donanımlı ve ücretsiz bir şekilde meme kanseri, kalın bağırsak kanseri ve rahim ağzı kanseri için taramalar yapılıyor. Ayrıca Obezite Danışma Birimi tarafından Obezite ile Mücadele kapsamında toplam yıl içerisinde 2914 öğrenciye eğitim verilmiştir. Obezite Birimimizde görevli Diyetisyen ve Psikolog tarafından yeterli ve dengeli beslenme, kilo kontrolü konularında halkımıza hizmet vermektedirler. Vatandaşlarımız tüm bu hizmetler ücretsiz yararlanmaktadır.  Teşhis ve tedaviler için hepinizi KETEM'e ve Obezite Birimine davet ediyoruz'' dedi.

DR YÜKSEL ''ÜCRETSİZ MAMAOGRAFİ'' 

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Dilek Yüksel, ''KETEM’de toplamda en çok görülen 3 kanser türü olan kalın bağırsak kanseri teşhisi için gaitadan gizli kan bakımı, rahim ağzı kanseri teşhisi için smear alımı ve meme kanseri teşhisi için klinik meme muayenesi ve son teknoloji mamografi cihazı ile ücretsiz mamaografi çekimi yapılmaktadır. Obezite ve Diyabet Birimi olarak 2014 yılında toplam 650 danışanımıza, 2015 yılında ise toplam 938 danışanımıza sağlıklı beslenme ve diyet programı düzenlenmiş ve aylık kontrol programına alınmıştır. Birimimize başvuranlar arasında çok sayıda kilo veren danışanlarımız olmuştur'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 11:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83