'ZOR DA OLSA HEDEFİMİZ 100 BİN TURİST'

DETUR, bu yılın ilk Finli turistlerini Helsinki'den uçakla Antalya'ya getirdi. Finlandiyalı turistler uçağın kapısında düzenlenen törenle karşılandılar.

'ZOR DA OLSA HEDEFİMİZ 100 BİN TURİST'

Antalya Havalanı Terminal 2’den gelen 189 kişilik turist kafilesinde Antalya’ya kampa gelen Finlandiya Futbol Federasyonuna bağlı 38 hakem de yer alıyor. Finlandiyalı turistler çiçeklerle apronda karşılandıktan sonra çeşitli hediyeler verildi.

banner111
 
DETUR Kurumsal iletişim danışmanı Mesut Kanat yapığı açıklamada,  turizm sektörünü ayakta tutmak için var gücümüzle çalıştıklarını, Dünya çapında fuarlara katıldıklarını, İskandinav pazarında ülkemizi temsil ettiklerini ve her yıl daha fazla turisti ülkemize getirmek için tüm enerjilerini kullandıklarını belirtti. 

Bu yıl ülkemize getireceğimiz tek bir turistin dahi öneminin bilincinde olduklarını altını çizen Kanat,  şunları söyledi:
 
‘’Bu motivasyonla 2016 turizm sezonunun ilk uçağını karşıladık. Detur uçağıyla Finlandiya’dan Antalya’ya gelen 189 kişilik turist kafilesinde Finlandiya Futbol Federasyonuna bağlı 38 hakem de yer alıyor. Bu yıl İskandinav pazarı iyi değil. Norveç, İsveç ve Danimarka’da yüzde 80, Finlandiya’da ise yüzde 50’lik bir düşüş var. Biz çalışarak bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz ama çok zor. İskandinav ülkelerinden haftada 21 uçak Antalya’ya geliyor. Hedefimiz 100 bin turist ama bunu başarmak kolay değil. Şu anda iptaller var. Azalış çok fazla.’’
 
DETUR CEO’su Firuz Bağlıkaya ise yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizin uluslararası düzeyde en yüksek rekabet avantajına sahip olduğunu, Türkiye'nin büyümesinin en kestirme yolu olan sektörün her zamankinden çok daha kırılgan, çok daha hassas günlerden geçmekt olduğunu kaydetti.
 
Standartlara uymayan, önceden öngörülemeyen ve turizm sektörünün tüm dinamiklerini derinden etkileyen çok zorlu bir dönemden geçtiğimize vurgu yapan Bağlıkaya, ‘’Gerek komşularımız, gerekse ülkemizde yaşanan üzücü olaylar ne yazık ki önce sektörümüzde ve haliyle de ülke ekonomimizde büyük hasarlar oluşturuyor.Türkiyemizin ve insanımızın umudu olan turizmde her yıl ülkemize binlerce turist getiren, şartlar ne olursa olsun uçaklarının yönünü ana destinasyonu  Türkiye’den başka yöne çevirmeyen ‘’DETUR’’  olarak bizler elimizi taşınaltına koyuyor ve tek bir turistin dahi öneminin bilincinde, büyük bir özveriyle işimizi yapıyoruz. Fuarlara katılarak ülkemizi temsil ediyor , binlerce uçaklık kontratlar imzalayarak risk alıyor ve her yıl Türkiye’ye daha fazla turist getirebilmek için tüm enerjimizle çalışıyoruz’’ diye konuştu.
 
‘’Ancak şartların zorlu, iptallerin ardı ardına yaşandığı şu günlerde Devletimizin desteğini hakkıyla hissetmek istiyoruz’’ diyen Bağlıkaya, şunları söyledi:

‘’Ne yazık ki yürürlüğe giren turizm destek paketinden biz ve bizler gibi yılda 100 ila 150 bin turist getiren acenteler faydalanamıyor. Açıkçası A'dan Z'ye istisnasız bütün Sektörün ölçüsü ve çapı oranında yararlanması gereken destekler tabiri caizse alfabenin ilk dört beş harfiyle sınırlı kalıyor ve geriye kalan 25 harf bu desteklerden mahrum bırakılıyor.. Alfabenin 25 harfinin olmadığı bir yerde de başarı hikayesi yazılamaz. Yazılsa yazılsa "Ali topu at" düzeyinden öteye geçilemez.
 
Biz kendi uçaklarımız ve kendi imkanlarımızla mart ayından itibaren ülkemize turist taşımaya çalışıyoruz ancak  yılda yüzbinin üzerinde kişiyi ülkemize getirmemize rağmen kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanına sahip tur operatörleri arasında yer almıyoruz. İhracatçı statüsünde sayılmıyoruz. Hatta mart ayında uçak dolusu turist getirmemize rağmen uçak başına ‘6000 dolarlık yardım paketi’ mart ayında turist getirmek çok daha zor olmasına rağmen, destek; nisan ve mayıs ayı ile sınırlandırıldığı için faydalanamıyoruz. Aylarla ve sayılarla sınırlı teşviğin mantığını anlamak; iş yapmak zorunda kaldığımız koşullardan bile daha zor.. Büyükleri daha fazla büyütüp, küçükleri daha küçük hale getirecek uygulamalar turizme katkı sağlamaz aksine tahrip eder.
 
Bugün 189 kişilik Fin turist kafilesini karşılarken işimizin ne kadar zor olduğunu şu veri ile anlatabiliriz. Geçen yıla oranla iskandinavya’dan Türkiye’ye yönelik satışlardaki düşüş oranı %50’ye ulaştı.Elimizdeki bu verinin ışığında işimizin ne kadar güç olduğu ortaya çıksa da daha fazla çalışmaktan başka çaremiz bulunmuyor.
 
Operasyon yaptığımız bölge kapasitelerinden dolayı teşviklerde sınır olarak konulan rakamın altında turist getiriyor olabiliriz ancak risk alarak bu zor sezonda uçaklarımızın yönünü başka bir ülkeye çevirmiyoruz.
 
Bu topraklarda doğan ve geleceğini bu topraklarda gören,  20 yılı aşkın süredir kuzey ülkelerinden Türkiye’ye turist taşıyan‘’DETUR’’  olarak gücümüzün sonuna kadar; işimizi yapmaya devam etmek istiyoruz.
 
Bulunduğumuz noktayı korumak, için Turizm Destek Paketinin genişletilerek sektör geneline yayılmasını, çok daha objektif kriterlerle hareket edilmesini, bizleri de kapsamasını arzuluyoruz, talep ediyoruz.’’

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 11:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83