'KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİN'

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerlerini denetledi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayram’ın yaklaşmasıyla birlikte hayvan pazarları kurbanlık almak isteyenlerle dolup taşarken, bu dönemde kurbanlık hayvanlara yönelik denetimlerde artırıldı. Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda halkın sağlığını tehdit edecek her hangi bir problemle karşılaşılmaması için denetimlerine hız verdi. Dün yapılan Alanya Hayvan Pazarındaki denetimlere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, oluşturduğu özel ekiplerle birlikte hayvan pazarındaki denetime katıldı.  Denetime katılan Rüzgar, denetim sırasında “Halk Sağlığı” vurgusu yaparak, kurbanlık alacaklara bir takım uyarılarda bulundu. 

EKİPLER BAYRAMDA GÖREV YAPACAK

Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, kurbanlık pazarında hayvanların kulak, küpe numaraları ve belgelerini kontrol etti.  Denetimler sırasında basın mensuplarının sorularına cevap veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, ekiplerin bayramda da denetimlere devam edeceğini söyledi. Kurban Bayramı’nda sağlıklı hayvanları tüketicilere ulaştırma gayreti içinde olduğunu belirten Müdür Rüzgar, "Hayvanlar il dışından geliyorsa veteriner sağlık raporu, dezenfeksiyon belgesi ve büyükbaş için hayvan pasaportu, il içerisinden geliyorsa sadece pasaport ve küçükbaş hayvanlar için nakil belge kontrolünü yapıyoruz. Hayvanların aşılanıp aşılanmadığını, küpesinin ve küpenin doğru olup olmadığını kontrol ediyoruz" dedi. Rüzgar, bayram süresince hayvan satış yerlerinde ve kesim yerlerinde nöbetçi veteriner hekimlerin bulunacağını, kurban kesen vatandaşların herhangi bir sorun yaşaması durumunda ise kendileriyle irtibata geçilmesi gerektiğini kaydetti. Denetimlerin sadece kurban kesim alanlarında olmayacağını ifade eden Rüzgar, Kurban Bayramı öncesi ve devamında Alanya’da faaliyet gösteren pastane,  tatlı üretim ve satış yerleri, fırınlar, toplu tüketim yerlerinin denetleneceğini sözlerine ekledi. Vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşması durumunda mutla görevlilerle irtibata geçmesini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 14:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83