G20 VE EXPO TANITIM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Antalya'da bu haftasonu G20 zirvesi ve 2016 yılında EXPO'nun yapılacak oluşu Türkiye'nin imajını düzeltmesi ve tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Turizmciler, "İki organizasyon bizim için büyük şans" dedi.

G20 VE EXPO TANITIM İÇİN BÜYÜK ŞANS
2015 yılında dönem başkanlığını üstlenen Türkiye'nin ev sahipliğinde, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan toplantı, Antalya için büyük önem taşıyor. Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernández de, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in katılacağı G20 zirvesi, Türkiye'nin imajı bakımından da büyük bir önem taşıyor. Bu tarihi toplantıyla hem Türkiye, hem de turizmin başkenti Antalya imajını düzeltecek ve büyük bir tanıtım yapmış olacak. 


MÜTHİŞ TANITIM İMKANI 

G20 zirvesini heyecanla bekleyen Alanyalı turizmci, bu büyük organizasyonla Türkiye'nin büyük bir tanıtım yapacağını söylüyor. G20 zirvesiyle yapılacak tanıtımla turizmin de 2016 yılında zirveye çıkacağına inanan Alanyalı turizmciler, Antalya'nın bu sayede eşşiz güzelliklerini de tanıtma imkanı bulacağını söylediler. G20 zirvesi kadar EXPO'nun da Antalya ve Alanya için büyük bir önem taşıdığını ifade eden turizmciler, iki büyük organizasyon sayesinde Antalya'nın müthiş tanıtılacağını ve bunun da turizmde büyük bir patlama yaşatacağını söylediler. Turizmciler, iki büyük organizasyonla turizmdeki doluluk oranının gelecek yıl patlama yapacağını ve herkesin turizmde hak ettiği payı da alacaklarını ifade ediyorlar. 

"TARİHİ BİR TANITIM OLACAK"

Alanya Turistik İşletmeciler derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Türkiye ve Antalya, G20 zirvesiyle müthiş bir tanıtım atağı yapacak. Bu hem Türkiye'nin imajını düzeltmek ve hem de tanıtımını yapmak için inanılmak bir fırsattır. Bunun etkisi sadece Antalya ve Alanya'ya değil, tüm Akdeniz çanağında olacaktır. G20 inanılmaz tanıtımdır. Türkiye'nin bunu yapıyor olması bizim için tarihi bir tanıtımdır, bunun yanında EXPO'da aynı şekilde tanıtımımız için bize verilen tarihi bir fırsattır. Bu iki organizasyonla birlikte Türkiye'nin tanıtım yönünden önü açıktır. Bu imkanı bize sağlayanlara da minnet borçluyuz. Çünkü böyle bir tanıtımı yapmak isteseniz yapamazsınız ama G20 ve EXPO ile de bu tanıtımı yapma imkanı bulduk" dedi.


"BÖLGEMİZ DÜNYAYA TANITILACAK"

'EXPO için çok büyük bir beklentimiz var' diyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Kaptanoğlu, "EXPO 25 milyon ziyaretçi bekliyor. Bu Alanya ve Antalya turizmi için büyük bir artı getirecek. 25 milyon ziyaretçi hedefine ulaşırsa bu büyük bir sürpriz olacak. G20 zirvesi sayesinde de bölgenin dünyaya tanıtımı açısından çok büyük bir artısı olacaktır. Tüm dünya televizyonları Antalya'dan canlı yayın yapacaklar. Bu açıdan da son derece önemlidir" diye konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 10:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83