RUSLARDAN PUTİN'E ŞARKILI ÇAĞRI

Antalya’da yaşayan Ruslar, Türkçe ve Rusça şarkılar söyleyerek birlik mesajı verip, barışa çağrı yaptılar.

RUSLARDAN PUTİN'E ŞARKILI ÇAĞRI

 Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ardından gerilen ikili ilişkiler, Antalya’da kent merkezindeki bir otelde düzenlenen etkinlikle tatlıya bağlanmaya çalışıldı. Antalya Valisi Muammer Türker, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıfat Köksal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, Antalya Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ile çok sayıda Türk ve Rus davetlinin katıldığı toplantıda ikili ilişkilerin düzelmesi için barış çağrısında bulunuldu.

banner111
Antalya Valisi Muammer Türker, Türk ve Rus ilişkilerinin büyük bir tarihi geçmişi olduğuna vurgu yaptı. Köklü ilişkilerin bu türden olaylarla temelden sarsılmayacağına ve iki ülkenin vatandaşlarının da iç içe olduklarını belirten Türker, yaşanan olayın bir an önce unutulması ve ilişkilerin daha fazla yıpratılmadan barışın sağlanması gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’de Rus vatandaşlarla ilgili bir sorun yaşamadıklarını ve her zaman Ruslarla iyi ilişkiler içinde olduklarını söyledi.
Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ise Türkiye’de yaşamaktan memnun olduklarını, Türkiye’yi çok sevdiklerini ancak yaşanan olaylarla ilgili çok üzüldüklerini söyledi. Türkiye’den Rusya’ya gitmeyi düşünmediklerini ve Türk vatandaşı gibi olduklarını belirten Balcı, düzenlenen etkinliklerle en azından Antalya’da yaşayan Rusların Türklerle bir sorunun olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Rusça ve Türkçe düetler eşliğinde söylenen şarkılarla gece boyunca barış mesajları verildi.
Gecenin sonunda İrina Balcı, plaket takdimi sırasında Büyükelçi Ali Rıfat Köksal’ın plaketini bulamayınca küçük çaplı bir karışıklık yaşandı. Köksal karışıklığı anlayışla karşılayarak sorun olmadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2016, 10:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83